Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cod Galben de ninsori și vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis următoarea informare:

Sâmbătă și duminică, local și temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 45…55km/h, iar la munte de peste 70 km/h. În cursul zilei de luni, 6 ianuarie, vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice și în Carpații Meridionali.

Temporar vor fi precipitații: în zona montană va ninge, în centrul, vestul, nordul și nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș. Zăpata va fi viscolită sau spulberată în zona montană și, trecător, la început în regiunile vestice apoi mai ales în cele estice, nord-vestice și centrale.

CODUL GALBEN va avea următorul interval de valabilitate: 4 ianuarie, ora 18-00 – 6 ianuarie, ora 06.00 (în zonele de munte).

În Moldova, în intervalul 5 ianuarie, ora 09.00 – 6 ianuarie, ora 06.00, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general între 55-65 km/h, iar pe arii restrânse 70-75 km/h.

Local și temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar zăpada va fi trecător spulberată.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *