Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Concursul Interdisciplinar ”PROSOFT@NT” 2017

concurs Prosoft

Colegiul Naţional de Informatică Piatra-Neamţ organizează, în perioada 1-4 martie 2016, Concursul Interdisciplinar ”PROSOFT@NT”. Colegiul Naţional de Informatică Piatra-Neamţ organizează acest concurs începând cu anul 2005.

În anul şcolar anterior, Concursul Interdisciplinar ”PROSOFT@NT” a fost înscris în lista concursurilor şcolare desfăşurate la nivel naţional cu finanţare MEN, aprobată prin OMEN Nr. 27491/12.02.2016, iar în acest an şcolar este înscris la aceeași categorie.

La această ediţie sunt invitaţi elevi şi profesori din Spania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Ucraina, Turcia, Federaţia Rusă.

Concursul Interdisciplinar „PROSOFT@NT” este structurat pe următoarele probe:

  1. interdisciplinară (matematică – informatică);
  2. programare;
  3. matematică;
  4. soft educaţional / pagini web (tema „Interculturalitate”).

În agenda competiţiei este inclusă şi o Sesiune internaţională de comunicări metodico-ştiinţifice „Memorial Vasile Ţifui”, cu tema „Creativitate și inovație prin medii virtuale de învăţare”, organizată în parteneriat cu universităţi şi firme de IT din România, la care participă elevi şi profesori din învăţământul preuniversitar prezenţi la competiţie, studenţi şi cadre universitare, specialişti din Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi traineri din companii producătoare de software.

În cadrul acestui concurs pot participa elevi de liceu, clasele IX- XII. Participarea la Concursul Interdisciplinar PROSOFT@NT este individuală (pentru probele de programare, matematică şi proba de soft educaţional/pagini web) şi pe echipe (pentru proba interdisciplinară).

Lotul participanţilor pentru fiecare județ va fi alcătuit din 4 elevi din clasele IX-XII, 2 locuri pentru proba de programare(1 loc pentru clasele IX-X și 1 loc pentru clasele XI-XII), 1 loc pentru matematică şi 1 loc pentru soft educaţional/pagini web. Aceştia vor fi însoţiţi de un profesor de specialitate.

Conform legislaţiei în vigoare, cheltuielile de transport pentru elevii şi profesorii însoţitori se suportă de către inspectoratele şcolare de unde aceştia provin, iar cele de masă şi de cazare de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ.

Atât elevii, cât şi profesorii însoţitori vor fi cazaţi în internatul Colegiului Naţional de Informatică, str. Mihai Viteazu, nr. 12, Piatra-Neamţ.

Pentru precizări suplimentare puteți consulta site-ul C.N.I. http://cni.nt.edu.ro, secţiunea Concurs, unde veţi găsi regulamentele şi programele de concurs, formularele de înscriere şi programul concursului.

Confirmarea participării se va face până la data 24.02.2017, prin fax la numărul 0233227510 şi email la adresa cni_pn@yahoo.com, însoţit de formularele de înscriere, care pot fi descărcate de pe pagina WEB a concursului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *