Conferință de presă PNL Neamț: Atac la Emilia Arcan

În cursul dimineții de duminică, 13 martie, a avut loc o conferință de presă PNL Neamț prezidată de senatorul Eugen Țapu Nazare și președintele organizației, Mugur Cozmanciuc. Tema conferinței de presă a fost legată de problema apei și de reclamațiile aduse de PNL Neamț la adresa conducerii Consiliului Județean Neamț care, din punctul de vedere al organizației liberale, nu a gestionat corespunzător criza apei din municipiul Piatra-Neamț din cursul acestei săptămâni. Zeci de mii de pietreni au fost privați de furnizarea cu apă potabilă timp de aproape 4 zile în urma unei avarii la rețeaua magistrală de alimentare cu apă de pe Strada Petru Movilă. Lucrarea de la Apa Serv a fost anevoioasă, iar autoritățile locale au fost, per ansamblu, cam absente din peisaj.

Liderii PNL Neamț au solicitat în mod public demisia președintelui Consiliului Județean Neamț, Emilia Arcan, argumentând că Apa Serv este o companie la care acționar este CJ Neamț și că administrația locală nu a luat măsuri eficiente pentru a diminua disconfortul populației private de apă potabilă. PNL Neamț a mai menționat că lipsa de implicare a conducerii CJ Neamț în problema apei se datorează unor preocupări intensive pe alte interese cu iz politic, precum demiterea managerului Spitalului Județean de Urgență Neamț, dar fără măsuri concrete în îmbunătățirea sistemului public de sănătate, sau „politica discreționară a PSD, disprețuitoare pentru cetățeni”.

În acest sens, liderii PNL Neamț au făcut un apel către prefect sau către consilierii județeni pentru a realiza un proiect de hotărâre care să vizeze demiterea președintelui Consiliului Județean Neamț. De asemenea, PNL Neamț solicită instituțiilor care au ca atribuție monitorizarea crizei apei din Piatra-Neamț (spre exemplu: OPC, DSV, DSP etc.) să fie obiective, imparțiale și să analizeze cauzele producerii acestei situații fără precedent care a paralizat zile bune desfășurarea firească a activităților cotidiene din municipiu.

M. I.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy