Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Conferința Națională a Liderilor Tineri: Centenarul Marii Uniri – lecții din trecut pentru planuri de viitor, la Neamț

Tinerii din România marchează Centenarul Marii Uniri și creionează perspectivele țării noastre pentru viitorii o sută de ani, în județul Neamț.

Reprezentanți a peste o mie de structuri de tineret din România se află în perioada 30 august – 2 septembrie la Piatra Neamț. Aici, are loc prima ediție a Conferinței Naționale a Liderilor Tineri, cu tema Centenarul Marii Uniri – lecții din trecut pentru planuri de viitor.

Evenimentul se înscrie în campania „Ambasadori Nemțeni“ .

Deschiderea oficială a avut  loc vineri, 31 august, în sala Calistrat Hogaș a Consiliului Județean Neamț.

Conform agendei de lucru, participanții și-au propus să analizeze etapele istorice parcurse de România din 1918 și până în prezent și vor creiona perspectivele țării noastre pentru viitorii o sută de ani, așa cum le vede generația tânără.

În cadrul conferinței vor lua cuvântul, printre alții, istoricii Lavinia Betea și Virgiliu Țârău, reprezentanți ai unor instituții de prestigiu, precum Consiliul Tinerilor Instituționalizați, Uniunea Civică a Tinerilor Romi din România, Conferința Tineretului Maghiar din România, Fundația „Agenția Împreună“, Asociația Accept și Asociația Românilor din afara Graniței Iași.

Evenimentul este organizat cu susținerea președintelui Ionel Arsene, prin Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, finanțarea fiind asigurată de Ministerul Tineretului și de la bugetul județului Neamț.

Parteneri ai conferinței sunt Consiliul Tineretului din România – președinte Mihai Dragoș, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România – președinte Petrișor Laurențiu Țucă, și Consiliul Național al Elevilor – președinte Petru Apostoaia.

De asemenea, și-au manifestat susținerea Guvernul României – prim-ministru Viorica Dăncilă; Mitropolia Moldovei și Bucovinei – ÎPS Teofan, Academia Română – academician Ioan Aurel Pop, Familia Regală, a precizat Octavian Bărbuleț, consilier personal al președintelui CJ Neamț.

Andreea T.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *