Cu mască, dar fără mască

Povestea luminii începutului este universal acceptată, iar despre noua normalitate în care trăim se va spune că așa au stat lucrurile…

Patima stabilității ne-a cuprins în ultima perioadă, eforturile pentru elaborarea șabloanelor organizaționale dovedindu-se eficiente. În timpul pandemiei ne-am privit cu uimire vulnerabilitățile, posibil contrariați de faptul că riscurile majore nu provin din cosmos.

Revizuirea continuă a măsurilor de securitate pentru călătoriile aeriene are la bază atentate teroriste. Dacă aceste reguli s-au permanentizat în privința condițiilor de zbor, cu siguranță o conduită similară va fi abordată și în privința măsurilor de siguranță sanitară.

Cât de exactă poate fi predictibilitatea umană în fața imprevizibilului? Conviețuim cu un virus a cărui stare endemică nu este clară, din acest motiv certificatele de vaccinare și purtarea măștii aparțin unor regimuri de siguranță necesare, elaborate de specialiști. Scepticii privesc aceste măsuri ca pe un paroxism al precauției, însă mobilitatea globală poate oricând determina apariția de noi focare.

Economia a primit lecția schimbărilor tehnologice, iar noua viață online ne-a ajutat să nu mai irosim timp. Oamenii de știință și medicii ne-au arătat cum vaccinurile și medicamentele pot salva vieți.

Echilibrul și modul de viață de acum doi ani are foarte multe neconcordanțe cu prezentul. Nostalgiile ne pot copleși uneori, dar beneficiile actuale deja le transformă în zâmbete.

S-a trecut într-o nouă etapă a evoluției umanității. Singura direcție înspre care putem privi este viitorul.

Viața în sine reprezintă un mesaj pentru restul universului. Armata de teracotă a lui Qin Shi Huang poate fi indiscutabil completată. În privința indivizilor experți în teorii inadecvate, liniștea va fi rezultatul zgomotului creat inutil.

Strategiile de succes sunt predictibile. Încrederea în așteptare este cea mai grea atunci când pășim în abisul hazardului visând la frumusețea transformărilor și devenirii. Trăind sub semnul incertitudinii orice poate fi posibil atât timp cât existăm!

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy