Culita Tarata orchestreaza sau nu campanii de presa impotriva USL ?

Recent mai marii PNL au aratat cu degetul mai direct sau mai subliminal spre presedintele CJN , domnul Culita Tarata cum ca ar ochestra campanii de presa impotriva liderilor judeteni ai PSD si PNL .
Nu putem sa plangem de mila celor care acuza atacuri din partea domnului Culita Tarata deoarece nu prea ii incadram la categoria “fete mari” dar opinia noastra este ca unele lucruri pe care le vedem in unele publicatii sau la unele posturi locale cam miros a comanda politica, ca sa nu mai spunem ca intram in contact cu unele acte si vedem ce sume de bani au plecat din spre CJ , primarie sau firmele subordonate catre anumite entitati de presa si e clar ca in spatele acelor mormane de bani se ascund si alte interese .
Ca un amanunt , desi noii politicieni au promis ca vor trata in mod egal presa din Neamt , o singura publicatie nu a fost prinsa in bugetele de presa de la CJ sau primarie , acea publicatie este ziarpiatraneamt.ro care nu prea vrea sa pupe in fund niciunul dintre combatantii politici care au puterea in mana . Dar ca sa nu mintim, fata de colegii nostri din presa care au papat miliarde din banii nemtenilor cred ca acum unul sau doi ani ni s-au platit unul sau doua articole pentru promovarea executiei unor drumuri, dar nici atunci nu cred ca erau bani de la CJN, ci de la constructori .
Dupa cate vedem si sub presedentia domnului Culita Tarata, banii pentru presa de la CJN sau firmele subordonate au un traseu ocolitor la adresa publicatiei noastre desi fata de cei care iau miliardele suntem destul de bine pozitionati ca sa nu mai spunem de civismul de care dam dovada , ziarul nostru fiind pe locul intai in judet in ceea ce priveste publicarea de articole ale caror subiecte au devenit ulterior dosare penale in urma autosesizarii din partea organelor competente .
Asadar, pozitia noastra din care nu am luat bani nici de la domnul Tarata , nici de la domnul Stefan , ne permite sa continuam acest articol si sa va spunem opinia despre aceste campanii de presa comandate sau nu.
In primul rand , cei care se plang de atacuri in presa ar trebui sa se calmeze deoarece nu avem nici o informatie ca ar fi solicitat un drept la replica care nu li s-a acordat de catre publicatiile suspicionate a fi subordonate presedintelui CJN iar daca doua, trei zvonuri dezvoltate de o publicatie sau alta sunt de natura sa-i ingrijoreze, nu stiu ce se vor face cand vor fi loviti in moalele capului de alte subiecte cu baze mult mai reale .
Pe cealalta parte , referitor la relatia domnului Culita Tarata cu presa, va putem spune ca o data ce a ajuns presedinte de CJN a promis ca presa va fi tratata in mod egal din punct de vedere al anunturilor care se dau pe bani . Din pacate a trecut aproape anul si nu am vazut nici un semn ca domnul presedinte al CJN vrea sa isi onoreze promisiunea, ci dimpotriva, vedem foarte multe semne ca domnia sa face la fel ca PDL-istii dinainte . Mai mult de atat , chiar si fara sa cersim banii de la CJN, noi ne-am oferit sa il sprijinim pe domnul Tarata in lupta sa cu hotii din judet dar si aici relatia a suferit un blocaj, ca ce sa vezi …. unii dintre cei suspectati sunt sub aripa domnului presedinte, iar aici amintim de raportul controlului efectuat la spitalul din Piatra Neamt , raport pe care domnul Culita Tarata nu l-a facut public niciodata si unde domnul director Lazar Ioan este aratat cu degetul ca fiind vinovat de o mare gaura financiara in bugetul spitalului .
In opinia noastra adevarul este ca niste politicieni se bat pe cascaval si nici macar nu o fac serios si nu ies cu subiecte adevarate si de impact deoarece ei stiu ca mai devreme sau mai tarziu se vor impaca dar au considerat necesar ca in balacareala lor sa se foloseasca de opinia publica iar la opinia publica nu se poate ajunge decat prin intermediul nostru , al presei nemtene , care ar intra in faliment in proportie de 75% daca de maine nu ar mai primi bani de la CJN , primarii sau alte entitati cu origini bugetare .
Atitudinea pe care o recomandam cititorilor nostri este una de indiferenta fata de balacarelile politice, pentru ca altfel politicienii nemteni vor arunca in continuare cu acuzatii unii in altii uitand ca ei au ajuns acolo ca sa munceasca pentru noi nu ca sa se bata pe cascaval .
Atitudinea pe care o recomandam politicienilor este aceea de a dona unor orfelinate banii pe care-i ingroapa in ziarele tiparite si televiziuni locale deoarece cele mai frumoase statistici spun ca toate ziarele tiparite din judet ,impreuna cu toate televiziunile locale din Neamt au o influenta asupra opiniei publice de maxim 8% laolalta .
Campaniile pe hartie sau pe sticla au fix efectul unei muscaturi de tantar asupra unui elefant daca nu sunt insotite de acte marlanesti de presiune politica , fauriri de dosare penale sau alte manevre care folosesc doar ca motiv un articol ticluit cu intentie . Tot ce apare pe hartie are o durata de viata de maxim 2 saptamani iar ce apare la televiziunile locale este dat uitarii in proportie de 90% in maxim o luna de zile .
Nemtenii sunt scarbiti de politica si asteapta de la alesi sa vada ca acestia fac ceva care sa imbunatateasca viata omului de rand , ca sa nu mai povestim cat de ridicoli sunt politicienii care vin cu limuzinele , imbracati in costume de firma si se balacaresc in fata oamenilor care nu au dupa ce sa bea apa .


Iosub Robert

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy