Daca doriti sa petreceti sarbatorile de iarnă fără surprize neplăcute, polițistii nemțeni vă recomandă

 


În locurile publice, la piață, în magazine, aveți grijă de bunurile dumneavoastră! Nu vă lăsați copiii nesupravegheați si nu le permiteți să poarte cheia locuinței la vedere!

Nu consumați în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!

La cumpărături, locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentației!

Nu vă lăsați amăgiți de vânzătorii de ,,chilipiruri”, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârsirea unor infracțiuni!

În mijloacele de transport în comun, dați dovadă de vigilență si atenție față de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră, atunci când asteptați mijloacele de transport în comun! Țineți, pe cât posibil, bagajul asezat în fața dumneavoastră!

În tren, nu lăsați bagajele nesupravegheate, nici pentru perioade scurte de timp!

Nu consumați băuturi alcoolice, sucuri sau cafea, de la persoane necunoscute!

Nu încredințați bunurile personale si bagajele unor persoane necunoscute!

La plata legitimațiilor de călătorie, nu expuneți la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveți la dumneavoastră!

Evitați transportarea unor sume mari de bani sau valori dacă nu vă luați măsuri de siguranță corespunzătoare!

Cereți să vi se prezinte, si verificați cu atenție, legitimațiile persoanelor care îsi declină calități oficiale, rețineți numele acestora si instituția din care fac parte!

Dacă pe timpul călătoriei luați cunostință despre săvârsirea vreunei infracțiuni, sesizați de îndată poliția transporturi din stațiile de cale ferată si trenurile de călători!

Atenție!

În preajma Sărbătorilor de Iarnă, răufăcătorii pot profita de buna-credință a cetățenilor si pot fura din locuințele ale căror usi le sunt deschise sau din locuințele pe care le găsesc descuiate.

Acordați maximă atenție persoanelor care sună la usa dumneavoastră sau pe care le introduceți în casă!

Obisnuiți copiii să nu deschidă usa nimănui în lipsa dumneavoastră, ca să nu trădeze că sunt singuri în casă!

De asemenea, în această perioadă, părinții sunt rugați să supravegheze copiii cu atenție sporită deoarece acestia sunt expusi accidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice.

Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț recomandă cetățenilor care optează pentru alegerea unui pachet de servicii turistice de pe internet verificarea temeinică a ofertei respective (existența unității de cazare în zona respectivă – hotel, pensiune etc.–, autenticitatea agenției de turism care oferă respectivele destinații turistice), întrucât „ofertele tentante” nu sunt întotdeauna si reale. În caz de nevoie, nu ezitați să apelați numărul de urgență 112.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy