De ce candidează George Harabagiu la funcția de primar la Roman ?

O candidatura surpriză a apărut la primăria Romanului. Este vorba de cunoscutul jurnalist nemțean George Harabagiu care candidează de pe poziția de independent. george harabagiu roman
Multe voci au spus că ar fi pus chiar de PNL să facă pe contracandidatul. Și mai multe voci au spus că este pus de PSD pentru a rupe din voturile lui Leoreanu și a se bălăcări cu el. Noi am decis că cel mai simplu este să îl întrebăm direct de ce candidează și, după cum veți vedea, omul chiar a zis direct și clar ce a avut de zis:

În legătură cu candidatura la primăria Roman, sunt foarte multe zvonuri care te asociază cu PSD-ul sau cu PNL-ul. Care este motivul real pentru care candidezi la Roman?
Ca sa îndrept o eroare făcută acum 8 ani de zile, când, consultant politic al PDL-ului fiind, nu al PSD-ului, am pus umărul, în prostia mea, la ascensiunea acestui mit, absolut de carton, numit Dan Laurențiu Leoreanu. Eram consultant politic al PDL-ului, în speță a Partidului Democrat Liberal. Legătura mea cu PSD-ul în acest moment este la fel ca și legătura mea cu PNL-ul. Eu am foarte mulți prieteni în PSD, la fel cum am și în PNL, acesta a fost și motivul pentru care nu mi-am dorit să candidez sub nicio formă sub nici o culoare politică. Am primit oferte, e adevărat, dar consider că drumul meu nu este, în acest moment, spre o doctrină. Drumul meu în acest moment e spre o idee. Când mă voi maturiza și voi înțelege că e nevoie să mă îndoctrinez, o să o fac, dar acum nu. Iar zvonurile potrivit cărora aș fi o mână moartă a PSD-ului în acest joc, sunt lansate de acei PDL-iști absolut expirați, membrii ai PNL-ului de astăzi, care au uitat faptul că în urmă cu 8 ani de zile, erau consiliați printre alții și de mine. E foarte tare ceea ce îmi spui, abia aștept să mă înjure postacii lor, pe care și eu i-am învățat tainele limbajului politic. Chiar aș fi tare curios să văd cum mă pot înjura astăzi cei care mă idolatrizau în urmă cu 8 ani de zile.
Să înțeleg că nu candidezi împotriva PSD sau PNL, ci împotriva lui Dan Laurențiu Leoreanu.
Candidez pentru că eu am pus umărul, în calitate de consultant al Partidului Democrat Liberal la acea dată, la ascensiunea unui personaj interesant din punct de vedere istoric, pentru că trădarea la Roman a ajuns să aibă cote de-a dreptul apocaliptice, și acesta este și motivul pentru care eu, în momentul ăsta, vreau să îndrept o eroare a trecutului, care nu are nicio legătură cu PSD-ul, ci cu PDL-ul mai mult. Acest discurs este stalinist și discriminatoriu. Cu ce pot fi eu considerat vinovat că am prieteni care sunt PSD-iști? Gata, dacă sunt în PSD sau în PNL nu mai sunt prietenii mei? Este un discurs stalinist. Așa ceva nu există în anul 2016. Am prieteni care sunt în PSD și prieteni care sunt în PNL și prieteni în alte partide cu care ne întâlnim, mâncăm un mic, bem o bere, ne uităm la un meci de fotbal… Chiar trebuie să existe dușmănia asta? Mulțumesc liberalilor?! Ce vreți să spun? Că am prieteni liberali care au semnat pentru mine? Da, sunt! Că sunt prieteni social-democrați care mi-au sugerat la un anumit moment: ~Nu ar fi bine să faci politică, nu e momentul să faci politică!~ Dar ceea ce mă doare este că acei prieteni liberali ai mei, cu care mă întâlnesc, cu care discut, mi-au zis. Niciodată nu le dau numele. Bai fraților unde trăiți? În republica mafiota Roman? De ce e teroarea asta, dacă trebuie să plătesc ceva, prefer să plătesc prețul pierzaniei decât să plătesc umilința slugărniciei. Și nu o să mă vadă nimeni cu lacrimi în ochi, că pentru mine lacrimile sunt o risipă de apă. Și crede-mă, și cu asta închei, nu voi accepta niciodată; mi se pare cea mai mare dovadă de misoginism, ca un bărbat să se folosească de o femeie ca să ajungă politician, după care, când femeia are o problema, indiferent dacă o cheamă Elena Udrea sau nu, omul respectiv să se facă că nu a cunoscut-o. Dacă asta înseamnă să fii mascul eu cred că prefer să dovedesc că pot fi bărbat.

I.R.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy