Demonstrație de forță politică la lansarea candidaților PNL pentru alegerile locale din Neamț

pnl neamt (1)

Co-președinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga au fost prezenți sâmbătă, 19 martie, în Neamț pentru a participa la lansarea candidaților PNL Neamț pentru alegerile locale de pe 5 iunie. Evenimentul a fost unul reușit și de impact și a avut loc la Cinema „Dacia” cu o sală plină de simpatizanți și cu o scenă plină de candidați și reprezentanți de seamă ai PNL-ului.

Cu această ocazie, echipa PNL Neamț, condusă de Mugur Cozmanciuc, cel care și-a anunțat și candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț, a prezentat proiectul Neamț 2020. Această inițiativă urmărește strategia de ansamblu a viziunii liberale și practic dorește să instaureze normalitatea în administrația locală din Neamț prin realizarea de investiții, prin realizarea de locuri de muncă, prin crearea de forță de muncă calificată în școli de profil și centre de reconversie profesională, prin modernizarea infrastructurii (autostrada Moldova-Transilvania, drumuri expres) și revitalizarea industriei (construcția și dezvoltarea de parcuri industriale).

Conceptul PNL de implementare a proiectului Neamț 2020 este de a avea colaborare instituțională, deci o majoritate PNL atât la nivel de Consiliu Județean, cât și la nivel de consilii locale. PNL Neamț dorește un președinte de Consiliu Județean liberal, primari liberali, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, și o majoritate în consiliile locale pentru buna implementare a proiectelor de dezvoltare locală.

S-a discutat despre schimbare, despre o schimbare necesară, mai ales din punctul de vedere al liderilor PNL (Eugen Țapu, Vasile Blaga), care au punctat în repetate rânduri faptul că de 25 de ani Moldova, și în special județul Neamț, cu mici excepții, a stat sub influența politicii PSD. O administrație liberală, orientată spre investiții și creare de locuri de muncă, nu spre proiecte de asistență socială, ar putea revitaliza zona. Și Gheorghe Flutur, candidat la Consiliul Județean Suceava, a menționat că Moldova trebuie să fie mai unită, iar aceasta se poate realiza în special prin crearea unui tandem Consiliu Județean – Consiliu Local de aceeași orientare politică.

„PSD nu este capabil să se reformeze”, a spus și primarul interimar Dragoș Chitic, membru în PNL încă din 1990, care a ajuns la convingerea că liberalismul este soluția pentru dezvoltarea societății și performanța în administrație.

Alina Gorghiu a punctat, alături de Vasile Blaga, necesitatea implicării femeilor din Neamț în politică și administrație pentru a asigura o prezență a femeilor de minim 30% pe listele electorale ale PNL. Tot dumneaei a menționat că există o certitudine că zonele urbane din Neamț vor fi câștigate de liberali (există deja exponenți în persoanele lui Dragoș Chitic la Piatra-Neamț și Laurențiu Leoreanu la Roman), dar că este necesar ca și mediul rural să devină ”galben”, pentru a exista o mai bună colaborare instituțională, un flux de comunicare eficient și pentru ca Moldova să devină cel puțin la fel de bine dezvoltată ca Ardealul.

pnl neamt (3)
pnl neamt (4)
pnl neamt (5)
pnl neamt (6)
pnl neamt (7)
pnl neamt (8)
pnl neamt (9)
pnl neamt (10)
pnl neamt (11)
pnl neamt (12)
pnl neamt (13)
pnl neamt (14)
pnl neamt (15)
pnl neamt (16)
pnl neamt (17)
pnl neamt (18)
pnl neamt (19)
pnl neamt (20)
pnl neamt (21)
pnl neamt (22)
pnl neamt (23)
pnl neamt (24)
pnl neamt (25)
pnl neamt (26)
pnl neamt (27)
pnl neamt (28)
pnl neamt (29)
pnl neamt (30)
pnl neamt (31)
pnl neamt (32)
pnl neamt (33)
pnl neamt (34)
pnl neamt (35)
pnl neamt (36)
pnl neamt (37)
pnl neamt (38)
pnl neamt (39)
pnl neamt (40)
pnl neamt (41)
pnl neamt (42)
pnl neamt (43)

M. I.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy