Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Depozitul ecologic din comuna Girov promovează reciclarea în județul Neamț

girov-2

Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor din judeţul Neamţ oferă nemțenilor posibilitatea de a colecta separat deşeurile reciclabile şi biodegradabile şi de a composta deşeurile biodegradabile chiar la ei acasă pentru a putea păstra un mediu mai curat în judeţul Neamţ.

Deşeurile sunt de 2 categorii:

  • deşeuri biodegradabile – majoritatea provenind din resturi de mâncare, dejecţii animale, resturi vegetale, resturi menajere;
  • deşeuri reciclabile – însemnând materialele de bază ce pot fi reutilizate (hârtie – plastic şi metal – sticlă);

Deșeurile din județul Neamț sunt colectate la Depozitul ecologic din comuna Girov, un depozit pentru deșeuri nepericuloase clasa „b”, conform prevederilor HG 349/ 2005.

girov-14Încurajăm ca fiecare tip de deşeu să fie colectat separat. Adică hârtia la hârtie, sticla la sticlă, plasticul la plastic, iar deşeurile biodegradabile să aibă şi ele o depozitare separată de restul, sau să fie direct compostate în propria gospodărie. Este bine de ştiut că, pentru a avea cât mai puţin gunoi aruncat, trebuie mai întâi să prevenim pe cât posibil formarea lui, să îl reutilizăm pe cât se poate, să reciclăm – proces din care rezultă valorificarea unora dintre materialele ce pot fi reîntrebuinţate – şi abia în ultimul rând să eliminăm ce nu mai poate fi folosit.” – a declarat Claudiu PĂDURE, directorul Seviciului Public de Administrare a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor în județul Nemț.

Amplasamentul Depozitului județean de deșeuri nepericuloase este situat pe teritoriul administrativ al comunei Girov, în județul Neamț, la o distanță de 2,6 km est de localitatea Girov, pe partea dreaptă a drumului național DN 15D, în sensul de deplasare dinspre Piatra-Neamț spre Roman.

Depozitul Girov are destinația de a primi spre depozitare deșeuri din întreg județul și este construit conform standardelor Uniunii Europene și normativelor naţionale în domeniu cu o capacitate totală estimată de 4 milioane m3.

Contact:

Sediu administrativ:

Str. Alexandru cel Bun, Nr. 27, Piatra Neamț

Punct de lucru:

Depozitul Județean de Deșeuri Nepericuloase – Comuna Girov, Județul Neamț

e-mail spasmid@yahoo.ro

Tel (+04)0374.017.656.

WEB: www.cjneamt.ro/spasmid-neamt
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *