Deputat Oana Bulai: „Copilașii din sistemul de protecție socială vor avea parte de o normă de hrană decentă, vor beneficia de resurse mai mari pentru a-și putea achiziționa cele necesare pentru a se descurca”

Oana Bulai, deputat PSD, a transmis un mesaj potrivit căruia ieri, 20 aprilie, s-a votat în Camera Deputaților legea privind protecția și promovarea drepturilor copiilor, susținută de PSD și care face parte din pachetul „Sprijin pentru România”.

Știți cu toții afecțiunea pe care o port copiilor din centrele de plasament, despre acțiunile pe care le-am organizat pentru copiii din Roman și Piatra Neamț de-a lungul timpului. Acum, multe dintre proiectele pe care mi le-am propus și despre care am discutat încep să se materializeze în Parlament.

Copilașii din sistemul de protecție socială vor avea parte de o normă de hrană decentă, vor beneficia de resurse mai mari pentru a-și putea achiziționa cele necesare pentru a se descurca. Familiile care și-au deschis inimile și au decis să primească în sânul căminului lor aceste suflete minunate de copii vor beneficia și ele de un sprijin mai mare din partea statului, care să le ajute să îi crească așa cum se cuvine pe copilași.

Proiectul stabilește următoarele majorări:

  • Norma de hrană va ajunge la minim 22 de lei de persoană în fiecare centru de protecţie a copilului din România
  • Va creşte de peste 5 ori suma lunară pentru fiecare copil aflat în plasament, în mediul instituţionalizat sau în centre maternale.
  • Fiecare copil va avea parte de o compensație de 150 de lei pe lună, față de 28 de lei cât e în prezent.
  • Va creşte şi suma pe care o primeşte o familie care ia un copil în plasament, de la 600 de lei cât este azi, la 945 de lei.
  • Creștere de la 945 lei la 1350 lei pentru copiii cu dizabilități aflați în plasament familial.

Sunt măsuri de care cei 60.000 de copilași aflați în sistemul de protecție socială vor beneficia. Aceste suflete merită mai mult respect. Mă bucur că am reușit să adoptăm aceste măsuri în apropierea sfintelor Sărbători Pascale. Este nevoie să îi sprijinim cu tot ce putem pe cei mai vulnerabili dintre copiii din România.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy