Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Deputații au adoptat astăzi proiectul autostrăzii Iași – Târgu Mureș

Mult așteptatul proiect de lege privind aprobarea realizării autostrăzii Iași-Târgu Mureș a fost adoptat astăzi în Camera Deputaților, forul legislativ decizional pentru acest act normativ.

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, transmite nemțenilor că au motiv de bucurie.

”Avem dragi nemțeni o șansă uriașă ca regiunea noastră să recupereze în curând din decalajele pe care le are față de celălalte zone ale țării și de a ne exploata cu adevărat potențialul economic!”

Autostrada Unirii va începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se va termina printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov – Borş, în apropierea oraşului Târgu Mureş.

Proiectul va fi finanțat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public-privat. În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, Ministerul Transporturilor va demara procedurile necesare pentru acest obiectiv de investiții.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *