Deputatul Ciprian Șerban: „Noua Lege a Pensiilor – este o lege care va pune, în sfârșit, ordine în sistemul public de pensii și va înlătura inechitățile dintre pensionari”

Deputatul Ciprian Șerban a făcut o declarație importantă cu privire la Legea pensiilor, subliniind importanța acesteia pentru fiecare cetățean român. Potrivit deputatului, Legea pensiilor, în viziunea Guvernului condus de președintele PSD, Marcel Ciolacu, „este o lege care va aduce schimbări semnificative și va pune ordine în sistemul public de pensii”, eliminând inechitățile dintre pensionari.

Deputatul a subliniat că „PSD este singurul partid care a reușit să majoreze pensiile de două ori în același an” în trecut (2017), și acest lucru se va întâmpla din nou în 2024. Prima majorare va avea loc la 1 ianuarie, prin indexarea punctului de pensie cu 13,8%, și a doua la 1 septembrie, când foarte multe pensii vor crește în urma recalculării.

Noua Lege a Pensiilor aduce beneficii atât pensionarilor, cât și salariaților, stimulând munca, natalitatea și continuarea studiilor. Printre beneficiile aduse pensionarilor se numără recalcularea pensiilor pentru a elimina inechitățile dintre pensionari, creșterea pensiilor pentru cei dezavantajați de cadrul legal existent la momentul pensionării și eliminarea inechităților dintre bărbați și femei. De asemenea, nu va exista nicio reducere a pensiilor, iar în cazul în care valoarea pensiei recalculate este mai mică decât pensia în plată, se va menține pensia mai avantajoasă.

Legea încurajează oamenii care au muncit mai mult, oferind creșteri mai mari la recalculare pentru cei cu perioade de contribuție mai lungi. Persoanele care contribuie peste 25 de ani primesc puncte suplimentare pentru stabilitate, iar cele care au contribuit 40 de ani pot ieși cu 5 ani mai devreme la pensie. De asemenea, sunt luate în calcul veniturile suplimentare, cum ar fi primele, premiile și al 13-lea salariu pentru calculul pensiilor.

În plus, Legea încurajează natalitatea, scăzând vârsta de pensionare a femeilor care au copii și oferind beneficii pentru concediul pentru creșterea copilului. Astfel, vârsta de pensionare a femeilor scade cu 6 luni pentru fiecare copil, dar nu mai mult de 3 ani și 6 luni cumulat. Aceste schimbări sunt menite să susțină familiile și să stimuleze creșterea populației.

Astfel, Legea pensiilor, așa cum a fost prezentată de deputatul Ciprian Șerban, reprezintă o schimbare majoră care va aduce beneficii semnificative pentru români. Această lege vizează corectarea inechităților, stimularea muncii, susținerea familiilor și asigurarea unei bătrâneți mai sigure și mai prospere pentru toți cetățenii. Cu această inițiativă, Guvernul speră să ofere o perspectivă mai strălucită pentru viitorul sistemului de pensii din România.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy