Despre oameni si melci

Sambata, 22 septembrie, in Piatra Neamt va avea loc premiera de gala a filmul “Despre oameni si melci”. De la ora 18:00, la Cinema Dacia.

Filmul “Despre oameni si melci”, regia Tudor Giurgiu, cel mai vizionat film romanesc din ultimii 10 ani (după numărul de spectatori înregistrat în primul week-end de proiecţii în cinematografe) ajunge la Piatra Neamţ.

Filmul va rula la cinematograful DACIA PANORAMIC începînd de vineri 21 septembrie iar proiecţia de gală va avea loc sîmbătă 22 septembrie ora 18.00.

Astfel, spectatorii se vor putea întâlni si interacţiona cu o parte din realizatorii filmului: regizorul Tudor Giurgiu, producătoarea Oana Giurgiu, actorul Ovidiu Crişan (fost actor al Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ între 1995-2000). Aşteptăm şi confirmarea de participare din partea celebrului actor Dorel Vişan.

După o campanie de promovare fără precedent pentru un film românesc, rezultatele obţinute sunt şi ele foarte imbucurătoare: Despre oameni şi melci a înregistrat, de la data lansării filmului la TIFF pînă în prezent, un număr de 19.612 spectatori.

Din totalul de 19.612 spectatori, avanpremierele şi spectacolele din primul weekend ale filmului au însumat o cifră record de spectatori: 13.929 spectatori.

Despre film

1992, Cîmpulung Muscel. Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre muncitorii pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă.Totul se schimbă când unul dintre băieţi găseşte o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment.

Filmul este cel de-al doilea lung metraj în regia lui Tudor Giurgiu, după Legături Bolnăvicioase, care a avut premiera în România în anul 2006.

Scenariul îi aparţine lui Ionuț Teianu, mutat în Franța din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București.

Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.

Comedia Despre oameni și melci, a avut premiera naţională în data de 14 septembrie, şi a ajuns în prima săptămână în nu mai puţin de 22 de oraşe, pe aproximativ 40 de ecrane.

Despre oameni şi melci este distribuit în cinematografe de Transilvania Film în colaborare cu Ro Image.

Situl filmului, www.despreoamenisimelci.ro, conţine atât materiale ample din perioada filmărilor cât şi informaţii la zi, detalii despre campaniile neconvenţionale desfăşurate sau testimoniale cu protagoniştii şi principalii realizatori, iar vizitatorii pot consulta săptămânal programul de difuzare a filmului din cinematografele sau locaţiile speciale unde se vor desfăşura proiecţiile în oraşele lor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy