Dezvelirea bustului prof. dr. Nicolae Manolescu-Strunga

Miercuri, 18 mai 2016, în parcul din fața primăriei a fost dezvelit bustul prof. dr. Nicolae Manolescu-Strunga, cel care a lăsat, prin testament, terenul şi o parte din fondurile necesare construirii palatului administrativ.
La ceremonie, alături de primarul Laurențiu Dan Leoreanu, au participat personalități locale și județene, oameni de cultură, primarul comunei Strunga, preoți, consilieri locali, membri ai asociațiilor culturale din Roman, numeroși romașcani precum și mass-media locală.
Bustul a fost realizat de sculptorul Lucian Tudorache, la inițiativa Societății Culturale ”Clepsydra” și a fost donat de aceasta Primăriei Roman la începutul anului, hotărâre aprobată în cursul lunii ianuarie 2016.
Dezvelirea bustului a fost făcută de primarul municipiului Roman, Laurențiu Leoreanu, care, după slujba de sfințire, a evocat memoria celui care a fost prof. dr. Nicolae Manolescu – Strunga.
După slujba de sfințire, în Sala de Consiliu a primăriei, în prezența unui numeros public, a fost omagiată personalitatea celui care a fost prof. dr. Nicolae Manolescu – Strunga, medic, profesor universitar, membru al Academiei Române și senator de Roman.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy