Dilema celor trei purceluși!

Lupul, după ce-a suflat spre căsuțele celor trei purceluși a învățat să mediteze, devenind conștient. Apoi s-a înscris într-un partid. Cine este lupul, ar fi o întrebare greșită. Cine sunt de fapt lupii din jur, putem constata fără să medităm…

Căutăm formule matematice aplicabile comportamentului uman și echilibrăm strategii în diferite combinații pentru a fi predictibili. În scenariile sociale ideale jucătorii se îndreaptă către cele mai bune răspunsuri. Inițial, nu se aplică cele mai eficiente variante și planuri de acțiune împotriva altora. Datele incorecte și cele întârziate pot duce la erori politice cu un cost de milioane de locuri de muncă și miliarde de euro pierdute.

La nivel global se află în desfășurare o revoluție economică ce va pune capăt multor practici învechite, contextul pandemic accelerând trecerea în totalitate la noile tehnologii.

Pentru multe dintre teoriile de business din această perioadă experții au adus ca argument umbre în întuneric, astfel alegerile politice pentru a susține progresul au la bază criterii diverse. Posibil ca niciun volum de informații să nu poată prezice viitorul cu acuratețe.

Puterea politică reprezintă oportunitatea de a influența viețile altora. Liderii veritabili au abilitatea de a arăta cetățenilor că munca lor contează, având totodată capacitatea de a schimba lumea.

Atingerea unor obiective ambițioase trebuie să devină o forță călăuzitoare pentru orice făptuitor de istorie.

Binele românilor poate fi considerat un obiectiv marginal în contextul disputelor politice? Drama într-un partid, indiferent că își are originea în supărări mărunte sau într-o dinamică negativă majoră a echipei, tot va genera efecte ireversibile. Poate mai mult decât oricând negocierile ridică dileme etice provocatoare. Atât timp cât nu pot fi impuse standarde, testul imaginii publice este lăsat în baza arhitecturii defectuoase a memoriei colective.

Regula de aur ”Tratați-i pe ceilalți așa cum doriți să fiți tratați” a dispărut, iar despre importanța corectitudinii nu mai poate fi vorba.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy