Doua persoane ranite la Balciul Anual din Roman

În ziua de 4 august 2012, Politia municipiului Roman a fost sesizată, prin 112, în jurul orei 14.50, despre faptul că în „Bâlciul Anual”, organizat pe amplasamentul Bazarului din Roman, a avut loc un accident la un utilaj de agrement, două persoane suferind vătămări corporale Politistii s-au deplasat la fata locului si din primele cercetări efectuate au stabilit că accidentul a avut loc la un echipament de agrement pentru adulți, tip „Sky Lift”, cu 16 banchete a câte două locuri fiecare, aparținând unei firme din echipamentul fiind manevrat de T. Alin, de 29 de ani, din comuna Ruginoasa, judetul Neamt.

Din verificările efectuate s-a stabilit că în timpul funcționării echipamentului, s-a produs o avarie la sistemul care angrena rotația, care a produs câteva șocuri de oprire – pornire, ce au generat o rotație anormală producând balansarea scaunelor spre exterior, astfel depășind traiectoria normal și lovindu-se de un stâlp de iluminat public, amplasat la o distanță de 0,6 metri de platforma echipamentului. După impact a rezultat avarierea ușoară a 10 banchete, iar una dintre acestea s-a desprins de pe carcasa exterioară căzând pe sol, rezultând accidentarea a două persoane. Cele două victime au fost transportate cu ambulanta la spital, unde A. Maria, de 22 de ani, din comuna Ion Creangă, judetul Neamt, a fost diagnosticată cu policontuzii prin cădere de la înălțime, contuzie toraco – abdominală, contuzie forte bazin si un minor, în vârstă de 9 ani, din Roman care a fost diagnosticat cu policontuzii prin cădere de la înălțime, contuzie forte coloană dorsală, contuzie forte coloană lombară, tahicardie sinusală.

În momentul producerii incidentului echipamentul era ocupat de cinci persoane. Până în prezent alte persoane nu au solicitat acordarea de îngrijiri medicale.

Despre eveniment au fost sesizate Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Neamț și Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat Bacău, care și-au trimis reprezentanți la fața locului.

Pe numele administratorului echipamentului si pe numele celui care manevra utilajul de agrement a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de vătămare corporală din culpă. La finalizarea cercetărilor se va propune solutia legală prin parchet.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy