Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Emilia Arcan: „USR şi PNL încearcă să speculeze electoral, pe tema pensiilor speciale!”

Senatoarea Emilia Arcan transmite că pensiile speciale sunt o tema reală, forma lor actuală este aberantă si genereaza mari inechităţi, dar felul în care este abordată de către unii politicieni, nu este decât un joc de imagine neviabil pe care unii se bat, ca să puncteze electoral.

Senatoarea Emilia Arcan face câteva precizări, pentru cei care încearcă să denigreze, fără să se informeze:

Parlamentarii PSD au initiat, dezbătut şi adoptat un proiect de lege in anul 2019, care elimina pensiile speciale pentru mai multe categorii profesionale, lege pe care și eu am votat-o, însă legea a fost declarată neconstituțională de către CCR.

În prezent toate partidele politice au depus proiecte de lege în sensul impozitarii pensiilor speciale, initiative care sunt pe circuitul procesului legislativ.

Senatorii PSD AU INIŢIAT, DEZBĂTUT ŞI ADOPTAT LEGEA IMPOZITĂRII PENSIILOR SPECIALE TOCMAI DIN LUNA SEPTEMBRIE 2019, care prevedea impozitarea progresivă, lege pe care şi eu am votat-o.

Propunerea USR de la Senat se suprapunea cu inițiativele ajunse deja la Cameră și ar fi putut crea un paralelism legislativ care să conducă la invalidarea impozitării pensiilor speciale.

Era evident că orice altă inițiativă de la oricare partid politic pe acest subiect devenea lipsită de relevanță, în condițiile în care grupurile parlamentare stabiliseră să susțină o variantă comună.

În mod logic, în condițiile în care toate partidele susțin o variantă comună, trebuie respinse toate celelalte inițiative individuale pe această temă formulate de celelalte partide.

Cu alte cuvinte, dacă Parlamentul ar fi adoptat propuneri legislative similare, pe tema impozitării pensiilor speciale, s-ar fi creat un paralelism legislativ care ar fi condus la invalidarea de către C.C.R a tuturor legilor de impozitare a pensiilor speciale.

Este incorect din partea USR si PNL încercând să speculeze acest subiect, după ce au agreat propunerea de a se susține o lege comună pentru impozitarea pensiilor speciale, care presupune implicit respingerea tuturor variantelor formulate separat de partidele parlamentare.

PSD a avut inițiativa ca toate grupurile parlamentare să susțină un proiect de lege comun care să impoziteze pensiile speciale.

PSD însă, amintește că Guvernul PNL care e susținut de USR în Parlament, ar fi putut alege calea cea mai rapidă a unei ordonanțe de urgență care să închidă definitiv acest subiect.

DE CE NU O FAC?

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *