Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Evaluarea Națională 2016. Vezi ce subiecte au primit absolvenţii de clasa a VIII-a

DSC_0388

Astăzi, 27 iunie, absolvenții de clasa a VIII-a au trecut prin focul primului examen din cadrul Evaluării Naționale, proba la Limba și Literatura Română.
În județul Neamț au fost prezenți pentru susținerea probei 4.317 de absolvenți de clasa a VIII-a, din 4.372 înscriși (55 de elevi fiind absenți). De asemenea, în această sesiune de examen, la nivelul judeţului Neamţ, s-au înregistrat nouă cazuri speciale, care au necesitat adaptarea condiţiilor de examen, conform metodologiei în vigoare.

Copiii au fost în sălile de examen la 8:30, iar testarea a început la ora 9:00 şi a durat 2 ore, până la 11:00.
La primul subiect elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe ce au privit poezia Salcâmi , de A. E. Baconski și de redactat o compunere de 150-250 de cuvinte, în care să motiveze apartenența la genul liric a aceleiași poezii. Cel de-al doilea subiect a fost construit pe un articol de pe site-ul adevărul.ro, „Grădina pierdută a Edenului”, de Andreea Marinaș, unde elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe în care le-au fost testate cunoștințele de gramatică.

De asemenea, tot în cadrul celui de-al doilea subiect, elevii au avut de redactat o compunere, de 150-250 de cuvinte, o narațiune în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zonă turistică.

 

sursa foto: Mediafax
După proba la Limba și Literatura Română, marţi va avea loc proba la Limba Maternă, iar miercuri se va desfăşura proba la Matematică.

DSC_0388
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *