Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Evaluarea Națională în Neamț: 4.260 de elevi de clasa a VIII-a au participat la proba de Limba și literatura română

foto arhivă

4.260 de elevi de clasa a VIII-a din Neamț au participat luni la prima probă, de Limba și literatura română, în cadrul examenului de Evaluare Națională, potrivit datelor oferite de ISJ Neamț.

Din totalul de 4.332 candidați înscriși, 72 de elevi nu au fost prezenți la examen.

Nu au fost candidați cu temperatura peste 37,3 grade, nu s-au înregistrat cazuri de tentativă de fraudă și nu au fost eliminați candidați din examen.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

          Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *