Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Evoluăm cu gândul la viitor, sau regretăm trecutul?

Până în prezent ne-am sincronizat zona de confort cu progresul tehnologic, ignorând mediul înconjurător. Dacă limitele noastre de multe ori țin de puterea gândurilor, iar imperfecțiunea umană poate fi asociată cu noțiunea de libertate, un lucru cu certitudine comun tuturor oamenilor este planeta pe care trăim.

Concurența pe piața autovehiculelor electrice s-a accelerat, marile companii au stabilit planuri de standardizare tehnologică pentru electrificarea totală a motoarelor, dar și pentru extinderea producției la nivel mondial.

Energia electrică a devenit singura alternativă pentru reducerea rapidă a emisiilor de mobilitate. Marii producători auto își redimensionează toate sistemele în acest sens. Există și consecințe: o nouă schemă de reducere a locurilor de muncă a fost anunțată recent de VW în media germană și ar putea viza un număr de până la 5000 de angajați ai gigantului auto. Tot acest proces survine în urma demarării unui proiect de dezvoltare a mai multor puncte de producție a bateriilor pentru noile autoturisme electrice, având termen de finalizare în 2030.

Datorită confruntării cu o legislație mai strictă la nivelul Uniunii Europene privind emisiile de CO2, ponderea automobilelor pur electrice va crește semnificativ la toți producătorii în mai puțin de 10 ani.

Această schimbare globală a industriei auto duce la o încarnare bruscă a consumatorilor în ecologiști veritabili, care nu vor putea decât să admire și să cumpere noile mașini, reflectând la efectele pozitive.

S-a demonstrat în timp că de cele mai multe ori suntem inamicii proprii. Fără vreun dușman interior, adversarii exteriori devin vulnerabili. Iubim viața, apreciem inovația, dar se pare că am uitat să mai ascultăm glasul naturii.

Când nu luptăm cu adevărat pentru ceea ce ne este benefic, nu are rost să regretăm pierderile…

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *