Exerciţiu de alarmare în caz de cutremur în Roman

Primăria Municipiului Roman informează că vineri 26.02.2016, în intervalul orar 9:45 – 10.00, se va derula un exerciţiu de alarmare în caz de cutremur în toate instituţiile şcolare din municipiu şi cu acest prilej va fi acţionat sistemul de înştiinţare – alarmare publică.
Scenariul exerciţiului are în vedere următoarea situaţie:
În data de 26.02.2016, ora 9:45, în zona Vrancei s-a produs un cutremur de pământ cu magnitudinea de 7.4 grade pe scara Richter, cu o durată de 20 de secunde, care s-a manifestat în zona Nord – Est a Moldovei cu intensităţi de 6,8 – 7,2 pe scara MSK. În judeţul Neamţ, efectele cutremurului au produs avarierea unor clădiri, a reţelelor electrice, de gaze naturale şi de telefonie.
În acest context, sub comanda personalului didactic şi cu sprijinul personalului auxiliar, în toate unităţile de învăţământ se vor aplica regulile de comportare pe timpul seismului, măsurile de protecţie specifice şi se va executa evacuarea în ordine a tuturor instituţiilor de învăţământ participante.
Sunetul sirenelor electrice declanşează începerea exerciţiului, iar semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE va fi transmis prin 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele (pe durata a 2 minute). Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI va consta dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute
Exerciţiul face parte din Campania naţională de informare şi pregătire a populaţiei „Nu tremur la cutremur”, urmărindu-se pregătirea personalului didactic pentru a conduce aplicarea regulilor de comportare şi a măsurilor de protecţie, pe timpul şi imediat după producerea unui cutremur, precum şi pregătirea elevilor pentru aplicarea regulilor de comportare, pe timpul şi imediat după producerea unui cutremur.

roman

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy