Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Festivalul Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Steaua sus răsare”- ziua a doua

Miercuri, 28 decembrie, în a doua zi a Festivalului Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Steaua sus răsare”,, Centrul pentru Cultură si Arte „Carmen Saeculare” Neamț a avut invitați și oaspeți din afara județului.
Manifestarea a debutat la ora 16:00, cu parada prin centrul orașului, care a precedat spectacolul de la scena amplasata la Curtea Domnească.
În ultima zi a festivalului dedicat datinilor și obiceiurilor de iarnă, bucuria sărbătorilor de iarnă a fost împărtășită de „Urșii” de la Asau (județul Bacău), formația „Cerbul” din comuna Heleșteni (județul Iași), Ansamblul artistic studențesc „Arcanul” al Universității „Ștefan cel Mare”, Ansamblul folcloric „Străjerii” din Dolheștii Mici și Grupul folcloric din Ostra (ultimele trei din judetul Suceava). De asemenea, lor li s-au adăugat, din Neamț, Alaiul de datini și obiceiuri „Roznovenii” (Roznov), Alaiul de datini și obiceiuri din Trifești, precum si gazdele, artiștii de la Ansamblul folcloric „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”.

sursa foto: stirineamt.ro, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *