Festivalul de Teatru Piatra Neamţ „Pledez pentru tine(ri)” -ediția a XXVII-a

Teatrul Tineretului are deosebita bucurie de a vă anunţa că în perioada 11-22 octombrie 2015 se va desfășura cea de-a XXVII-a ediţie a Festivalului de Teatru Piatra Neamţ, PLEDEZ PENTRU TINE(RI).

Continuăm frumoasa tradiție a festivalului, de a realiza o radiografie a fenomenului teatral contemporan, în ceea ce priveşte tendinţele generate de tinerii creatori, aducând în atenția publicului spectacole de marcă ale peisajului național, realizate cu şi de către tineri artişti. PLEDEZ PENTRU TINE(RI) este un festival construit sub formă de concurs, care se adresează tinerilor creatori de teatru – actori, regizori, scenografi – cu vârste de maxim 35 de ani, atât din sectorul independent, cât și de stat.

După o absență de aproape patru ani, PLEDEZ PENTRU TINE(RI) își reia locul în peisajul național al festivalurilor de teatru, revenirea lui fiind salutată cu entuziasm de către tinerii creatori. Au fost înscrise 80 de spectacole (produse în perioada ianuarie 2014 – iunie 2015) în vederea selecției și a prezentării în festival. Dintre acestea, criticul de teatru Oltița Cîntec, selecționerul PLEDEZ PENTRU TINE(RI), a ales 16 spectacole care vor face parte din secțiunea concurs a festivalului.
Juriul acestei ediții, format din: Maria Zărnescu (preşedinte) – teatrolog, critic de teatru, prof. asoc. dr. UNATC București, Alina Herescu – scenograf și Szabó K. István – regizor de teatru, va acorda următoarele premii:
PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL
PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ REGIE
PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ SCENOGRAFIE
PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN ACTOR
PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ

Festivalul de Teatru Piatra Neamț se va desfășura pe parcursul a 12 zile, perioadă în care iubitorii de teatru vor putea viziona 26 spectacole (16 spectacole selectate în concurs și 10 spectacole invitate în afara concursului) și vor putea participa la trei lansări de carte și un concert. Piatra Neamț va redeveni cadrul propice al întâlnirilor speciale: cu teatrul, muzica, dansul, cartea.

afis_festival_ pledez pentru tine(ri)

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy