Finanțarea prin PNRR a construcției noului spital de la Neamț a fost aprobată în ședința de Guvern de astăzi (Interviu Ionel Arsene)

Guvernul României a aprobat astăzi, 22 februarie 2023, lista celor 27 de obiective de investiții finanțate din PNRR. Lista cuprinde spitale noi care vor fi construite în întregime, corpuri noi de clădiri, precum și reabilitarea altora. Printre acestea se află și noul spital care va fi construit în Neamț, beneficiarul finanțării fiind Consiliul Județean Neamț (despre selecția de proiecte am scris aici – click). Suma disponibilă prin PNRR pentru noul spital de la Neamț este de aproape 200 de milioane de euro, cea mai mare finanțare care putea fi obținută și cea mai mare acordată prin PNRR pentru un nou spital în România.

Pe această temă am contactat pe Ionel Arsene, președintele CJ Neamț care ne-a răspuns la câteva întrebări.

REPORTER: Acum este oficial. Guvernul a anunțat finanțarea pentru noul spital de la Neamț. Fiind vorba despre un proiect la care ați muncit ani de zile și totodată cea mai importantă investiție din Neamț din ultimii 50 de ani, ce ne puteți spune de acest nou spital?

IONEL ARSENE: Da, este un proiect la care am muncit eu și toată echipa mea foarte mult timp până ce am dus proiectul în punctul în care să fie eligibil și să primim banii.

Acest proiect este, într-adevăr, proiectul meu de suflet, la care s-a muncit din greu și cu multe piedici din partea liberalilor, dar în realitate el este proiectul nemțenilor care m-au ales să le reprezint interesele. Ei mi-au dat votul ca să fac acest spital pe care îl așteaptă de 50 de ani și eu am făcut, ca de obicei, ce am promis.
Mă bucur nespus de mult că am ajuns în acest punct și cu ajutorul lui Dumnezeu în curând o să ne apucăm de construit spitalul pe care nemțenii îl merită și vă promit că, atât timp cât voi putea, voi supraveghea personal construcția acestui spital și voi aduce specialiști care să supraverifice fazele lucrărilor în așa fel încât totul să se facă foarte bine. Veți vedea că vom face cel mai modern și frumos spital din România.

REPORTER: Colegilor liberali, care v-au pus încontinuu piedici în realizarea acestui proiect, ce le transmiteți?

IONEL ARSENE: Colegii liberali nu mi-au pus niciodată piedici mie. Ei au pus piedici județului Neamț și nemțenilor. Spitalul nu este al meu, ci al nemțenilor. Cel mai probabil nemțenii le vor transmite celor de la PNL părerea lor despre aceste piedici la viitoarele alegeri.

Prin această investiție se va asigura inclusiv dotarea spitalelor sau a unităților sanitare nou construite cu aparatură medicală și sisteme performante de digitalizare pentru realizarea fișei de observație electronică a pacienților.

În cadrul apelului Infrastructură spitalicească publică nouă aferent PNRR au fost depuse 46 de dosare de finanțare. Dintre acestea, 42 au îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1237 / 2022 și au intrat în următoarea etapă de analiză în vederea acordării punctajului conform metodologiei de evaluare. Cele 27 de obiective au fost selectate în ordinea descrescătoare a punctajului obținut și în limita bugetului alocat investiției specifice din PNRR.

informează Ministerul Sănătății

NF-53

ANEXA-20

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy