A fost inselat sa dea 20.000 lei, ca sa primeasca dublu

Ieri 22 ianuarie, în jurul orei 16.00, un bărbat de 89 de ani, din Piatra Neamț a sesizat Poliția prin 112 despre faptul că în jurul orei 12.30, în timp ce se afla pe b-dul Republicii, a fost acostat de două persoane necunoscute, cărora le-a dat suma de aproximativ 20.000 lei în schimbul promisiunii că va fi sprijinit să obţină suma de 40.000 lei reprezentând un ajutor social de la stat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că un bărbat şi o femeie au intrat în discuţie cu bătrânul câştigându-i încrederea, femeia recomandându-se ca fiind asistenta medicului său de familie. Aceasta i-a adus la cunoştinţă că, prin intermediul medicului de familie, poate obţine suma de 40.000 lei reprezentând un ajutor social de la stat. La solicitarea persoanelor necunoscute de a le oferi suma 20.000 lei în schimbul ajutorului acordat, bărbatul s-a prezentat la o unitatea bancară de unde a scos suma de bani, pe care, ulterior, a înmânat-o celor două persoane.

Polițiștii au demarat imediat verificările în vederea identificării autorilor și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de înşelăciune.

Poliția recomandă câteva sfaturi de natura sa prevină neglijenta și naivitatea care favorizează comiterea de infracțiuni, unde victimele sunt persoane vârstnice:

– când aveți la dvs. sume mari de bani ( pe care i-ați ridicat de la posta sau de la banca) nu va încredeți în persoane necunoscute care pretind ca vă cunosc și vă propun afaceri. Fiți siguri ca ați fost urmăriți!

– nu vă încredeți în persoanele care sunt îmbrăcate elegant și care încearcă sa vă convingă de bunele lor intenții cu privire la sume de bani! Nu dați curs solicitărilor pe care aceste persoane vi le propun!

– nu va lăudați cu banii, bunurile sau alte valori pe care le dețineți!

– nu purtați conversații inutile cu persoane necunoscute! În caz contrar, puteți oferi răufăcătorilor informații utile pentru ei!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy