[VIDEO] Pui de zimbru în Parcul Natural Vânători-Neamț

O veste foarte bună la final de săptămână! Populația de zimbru din Parcul Natural Vânători-Neamț a crescut cu încă un mic membru 

„Zimbrișorul și-a făcut apariția în țarcul de aclimatizare, unde zimbrii sunt pregătiți de specialiștii Romsilva pentru eliberarea în natură. O femelă gestantă a fătat un pui de zimbru chiar înainte de a fi eliberată în pădurile parcului, spre surpriza colegilor noștri. După o selecție riguroasă și o perioadă de acomodare, în fiecare an sunt eliberate în natură alte exemplare de zimbri, în acest an două femele și doi masculi, două exemplare fiind donate de Rezervația „Valea Zimbrilor” din Vama Buzăului.”, se menționează  într-o postarea făcută de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva

Zimbrul a fost reintrodus în fauna țării în urmă cu șase decenii, la peste două sute de ani de la dispariția sa din fauna României. Primele exemplare au fost aduse în țară în 1958 și, treptat, au fost create mai multe nuclee de zimbri în țara noastră.

Specialiștii Romsilva din cadrul Parcului Natural Vânători Neamț au eliberat acum șapte ani primii zimbri în natură. Acum numărul acestora a crescut la 38 de exemplare, 14 dintre aceștia fiind născuți în libertate.

Zimbrii în libertate din Parcul Natural Vânători Neamț și-au extins arealul la peste 40.000 de hectare, în pădurile din județul Neamț.

După o selecție riguroasă și o perioadă de acomodare, în fiecare an sunt eliberate în natură alte exemplare de zimbri.

Tot în Parcul Natural Vânători Neamț mai sunt 16 exemplare de zimbru în semilibertate, unde sunt pregătiți pentru eliberare în natură, și 7 în captivitate.

Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versanul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Parcul natural, inclus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.

Regia Națională a Pădurilor Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători Neamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy