Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

(GALERIE FOTO) Record de vizitatori la „Noaptea muzeelor”, în NEAMȚ

Sâmbătă, 12 iunie, a.c., muzeele nemțene au fost luate cu asalt de vizitatori, în cadrul proiectului ”Noaptea muzeelor”, proiect ce a marcat ”Noaptea europeană a muzeelor”.

În intervalul orar 18.00 – 24.00, aproximativ 7.000 de vizitatori au trecut pragul muzeelor din Piatra-Neamț (Muzeul de Artă, Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni, Muzeul de Științe Naturale, Curtea Domnească – Turnul clopotniță, Pivnița 1 și Pivnița 2), Roman (Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul de Științele Naturii) și Târgu Neamț (Muzeul Memorial ”Ion Creangă” Humulești, Muzeul de Istorie și Etnografie, Casa Memorială ”Veronica Micle”, Muzeul Cetatea Neamț).

Punctul de atracție a fost Muzeul de Artă și Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni din Piatra Neamț, cu aproximativ 1.300 de vizitatori.

Cei mai mulți dintre vizitatori au ales în Piatra Neamț un periplu ce a pornit de la Muzeul de Științe Naturale și a continuat cu Pivnița 1, Turnul Clopotniță, Muzeul de Artă, Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni.

”Accesul în unitățile muzeale s-a făcut cu respectarea regulilor de distanțare socială și purtarea măștii în spațiile expoziționale. Din această cauză, accesul în Turnul Clopotniță s-a făcut mai greu, în grupuri de cinci persoane, dar, în total, aproximativ 800 de persoane au ales să îl viziteze. Mulțumim vizitatorilor pentru înțelegere și răbdare!”, a transmis conducerea Complexului Muzeal Național Neamț.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *