Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Greva din sănătate a fost suspendată temporar

greva

Actiunile de protest din sănătate organizate de Federatia SANITAS vor fi suspendate temporar.
Anunțul a fost făcut la Palatul Parlamentului de Marius Sepi, prim-vicepresedintele SANITAS.
Acesta a precizat că acțiunile vor fi suspendate din solidaritate cu suferinta pacientilor, dar și din cauza codului roșu instituit, marți dimineață, odată cu simularea de intervenție la cutremur. Totodată, la suspendarea grevei a contribuit și angajamentul ferm al parlamentarilor cu care a discutat, că luni dimineaţa se va reuni plenul pentru votarea amendamentelor la ordonanţa 20.

„Ieri și astăzi, cele două comisii reunite au votat în totalitate amendamentele federației SANITAS, care rezolvă problemele ridicate de noi. Ținând cont de faptul că, întâmplător sau nu, azi dimineață s-a declanșat codul roșu de intervenție pe cutremur, adică toate unitățile sanitare sunt implicate (…), fiind solidari și cu suferințele prin care, din păcate, au trebuit să treacă pacienții români în aceste două zile de grevă generală și având angajamentul ferm al tuturor parlamentarilor cu care am vorbit că luni dimineață se va întruni plenul care va valida și vota amendamentele Federației SANITAS, consultându-mă cu colegii mei, cu comitetul de grevă, sunt în măsură să vă spun că la acest moment suspendăm temporar acțiunile de protest până la o dată pe care o să v-o comunicăm, până la o dată până la care vom avea răspunsul care ni s-a promis în plenul Parlamentului”, a declarat Sepi, citat de Agerpres.

Luni și marți, deputații din Comisiile de buget și de muncă au discutat și amendat Ordonanța 20/2016 referitoare la salarizarea din sectorul bugetar.

Biroul permanent al Camerei a decis ca lunea viitoare deputații să aibă sedința de plen începând cu ora 16,00, iar la ora 17,30 să fie votul final. Pe ordinea de zi de săptămâna viitoare va fi introdusă și OUG 20/2016 privind salarizarea personalului bugetar, potrivit secretarului Camerei Deputatilor Marcel Ciolacu.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *