Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Guvernul lansează un program pilot pentru mese calde în școli

program-elevi-masa-calda

Premierul Dacian Cioloș a anunțat, miercuri, 26 octombrie, că Guvernul va lansa un program-pilot prin care să fie introdusă o masă caldă în câteva unități de învățământ, subliniind că pentru reușita acestui proiect e nevoie și de implicare locală.
În primă fază sunt incluse 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

„Venim cu un program pilot care să permită acordarea unei mese calde sau a unui pachet alimentar în fiecare zi, la școală. Am ales câteva unități de învățământ, care sunt deocamdată în acest program pilot din zone geografice diferite, din medii sociale diferite, tocmai pentru a vedea în ce fel putem face eficient acest program și dacă după acest an școlar, 2016-2017, acest proiect pilot confirmă.”, a spus Cioloș, citat de Agerpres.

Potrivt acestuia, obiectivul este ca programul să fie largit la nivelul întregii țări si combinat cu programele „Fructe in scoli” cu „Laptele și cornul în scoli”.

Potrivit proiectului supus dezbaterii publice de Ministerul Educaţiei, sprijinul constă într-un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi în limita a 7 lei pentru fiecare beneficiar.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *