Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Incendiu de vegetație uscată în comuna Bicazu Ardelean. Pompierii au acţionat ore bune pentru stingerea focarelor de incendiu

20160407_171614

Joi, 07.04 a.c., la ora 14:57, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată pe un teren din satul Toşorog, comuna Bicazu Ardelean. La locul indicat s-au deplasat doi ofiţeri şi nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra-Neamţ cu o autospecială de transport personal şi două camioane de intervenţie.
Până la sosirea pompierilor militari, 12 membri ai SVSU, 10 salariaţi ai Ocolului Silvic şi 30 de localnici au reuşit să oprească extinderea incendiului.
Pompierii au acţionat până în jurul orei 20:00 pentru stingerea focarelor de incendiu folosind apă adusă în rucsacii cu această destinaţie.
Au ars 200 de metri de gard din lemn, 22 de cioate şi vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ jumătate de hectar, de pe trei proprietăţi. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *