Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Începând din 13 mai, controale pe toate străzile europene

Între 13 și 19 mai 2019, pe toate străzile europene vor avea loc verificări ale traficului de mărfuri grele și traficului de călătorie. Vor participa 27 de țări europene ale rețelei de poliție rutieră TISPOL.

Se va pune accent pe verificarea orelor de conducere și odihnă, precum și pe starea tehnică a vehiculelor.

În timpul săptămânii de control pe scară largă, șoferii vor fi verificați în conformitate cu legislația socială la nivel european (numai cei care se încadrează și se odihnesc bine vor putea participa în condiții de siguranță la traficul rutier).

De asemenea se vor verifica asigurarea corectă a încărcăturii și echipamentul din dotarea vagoanelor, (de ex. ciocane de urgență sau uși electrice funcționale), pentru a minimiza impactul asupra tuturor celor implicați într-un eventual accident.

Pe lângă sancționarea abrilor, conducătorii auto vor fi informați cu privire la pericole (de ex. ce riscuri comportă lipsa purtării centurii de siguranță). Utilizarea dispozitivelor mobile menite să abată atenția de la trafic va fi și ea monitorizată și sancționată.

Acțiunea se va desfășura de luni, 13 mai, ora 01.00 până duminică, 19 mai, ora 01.00.

Sursa: tispol.org

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *