Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Înființarea Consiliului Consultativ în domeniul Sănătații

consiliul-consultativ-sanatate

La nivelul Consiliului Județean Neamț a fost înființat, din inițiativa președintelui Ionel Arsene, cel de-al treilea consiliu consultativ, respectiv cel în domeniul sănătății. În cadrul primei ședințe au fost abordate discuții de ansamblu privind sistemul de sănătate din Neamț, însă au fost abordate și probleme specifice de care se lovesc medicii și managerii de spitale din Neamț.

Le mulțumesc tuturor reprezentanților sistemului de sănătate din județ care au răspuns invitației mele de a se alătura acestui consiliu consultativ. Mă bucură că această inițiativă a fost bine primită, iar medicii și managerii de spitale din Neamț au arătat că le pasă de nemțeni și de calitatea serviciilor medicale la care aceștia au acces. Tot sistemul de sănătate trebuie să fie în slujba pacientului. Acesta trebuie să se simtă sprijinit și ajutat, nu împiedicat de birocrație sau de lipsurile din acest sistem. Consider că este important să avem tăria să discutăm deschis despre problemele serioase ale societății noastre, iar sănătatea face parte din această categorie. Cred în necesitatea unui parteneriat solid și eficient între autoritatea publică județeană și cei angajați în sistemul medical din Neamț, pentru binele oamenilor și pentru un nivel cât mai bun de calitate a vieții la noi acasă”, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Până la această dată, consiliul este format din 16 membri, acesta urmând a fi completat cu reprezentanți ai asociației pacienților, dar și cu directorii de îngrijiri ai unităților medicale din județ. Concluzia principală desprinsă la finalul primei întâlniri este aceea că dezvoltarea serviciilor medicale în unitățile spitalicești din Neamț trebuie făcută în funcție de nevoile pacienților și nu doar pe criterii financiare.


img_2339
img_2351

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *