Inițiativa senatorului Răzvan Cuc de înjumătățire a tarifului rovinietei în starea de alertă a ajuns la Camera Deputaților

În luna martie 2021, fostul ministru al Transporturilor, senatorul de Neamț Răzvan Cuc, a anunțat că a depus la Grupul Senatorial un proiect de lege de modificare a Ordonanței privind taxa drumurilor. Este o inițiativă care vizează milioane de șoferi din România și are ca scop înjumătățirea prețului rovinietei pe fondul restricțiilor încă în vigoare din starea de alertă care împiedică deplasarea noaptea, de exemplu.

Dreptul românilor este de a circula 24/24 ore. Noi, când plătim taxa rovinieta, o plătim să circulăm non-stop, nu să circulăm fragmentat sau cu declarații. Poate eu vreau să circul noaptea, cu masca, cu dezinfectant. În sensul ăsta am introdus un proiect de lege prin care să înjumătățim rovinieta.”, a explicat Răzvan Cuc (PSD) pentru DC News în martie.

Proiectul a trecut tacit de Senat și se află din septembrie în Camera Deputaților, for decizional. (vezi aici procesul legistativ).

Sarcina noastră este să facem viața mai bună oamenilor. Modificarea OG 15/2002, legea care reglementează tariful de utilizare a drumurilor naționale, va ușura povara fiscală a românilor, persoane fizice sau juridice. Vorbim, concret, despre plata rovinietei în condițiile restricțiilor de deplasare a cetățenilor.

Astfel, în condițiile de stare de asediu sau de urgență, plata se va suspenda. Iar în condițiile stării de alertă, valoarea acesteia se va reduce la jumătate. Tehnic, se va circula cu rovinietele deja eliberate și plătite un timp mai îndelungat. Nu este nevoie ca statul să facă vreo cheltuială suplimentară.

Oamenii nu se mai pot deplasa liber, prin urmare nu pot fi obligați să plătească pentru că nu își pot exercita pe deplin acest drept. Suntem obligați să facem această minimă reparație. Suntem datori să facem tot ce ne stă în putere pentru a reduce presiunea de pe umerii românilor. Sper să suțineți cu toții acest proiect pentru că este corect din toate punctele de vedere.”, pecizează inițiatorul proiectului de lege, Răzvan Cuc, în expunerea de motive înaintată Parlamentului.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy