Inselata sa cumpere cartele in valoare de 1000 lei, crezand ca fiul ei a provocat un accident

femeie batrana telefonÎn dimineața zilei de 30 ianuarie, o femeie din Piatra Neamț în vârstă de 77 de ani, a sesizat polițiștii despre faptul că a fost înșelată.

În urma cercetărilor, polițiștii au determinat că în seara zilei de 29 ianuarie, femeia a primit de la o persoana necunoscută mai multe apeluri pe telefonul fix și pe mobil, transmițându-i că fiul acesteia a avut un accident rutier. Pentru a rezolva problema, persoana i-a solicitat femeii să transmită șase coduri de reîncărcare pentru contul unui număr de telefon mobil. Femeia a procedat întocmai, fără a verifica informațiile, constatând apoi că a fost înșelată. Paguba ajunge la valoarea de 1080 lei.

Sunt efectuate cercetări în momentul de față, pentru a identifica autorul. Acesta va fi tras la răspundere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, pentru a combate aceste genuri de infracțiuni, vă recomandă:

„• nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că sunt avocaţi şi reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”;

• verificaţi, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia de urgenţă este reală;

De regulă infractorii apelează telefonic victima, pretinzând că sunt rude apropiate ale acestora (fiu, fiică, ginere etc.) şi afirmă că au nevoie de diverse sume de bani întrucât au provocat accidente rutiere.

Dacă de obicei victimelor li se cerea să transfere bani prin intermediul serviciilor de transfer de bani (MoneyGram sau Western Union), infractorii au început să solicite şi achiziţionarea de cartele telefonice pre-paid şi transmiterea codurilor de reîncărcare.

De reţinut că infractorii încearcă să împiedice contactarea directă de către potenţiala victimă a rudei „implicate” în accidentul rutier, motivând că acesta nu poate/nu mai poate vorbi întrucât este anchetată de poliţie.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy