Ionel Arsene versus Laurențiu Leoreanu

Politicienii din Neamț, nu cei din acest articol, ci mai toți, au găsit de cuviință să se bată în declarații de presă prin ziarele locale. Desigur că fiecare partid are cel puțin o televiziune care îl slugărește, dar cu toate astea, marii politicieni nemțeni nu se întâlnesc fața în față în studiouri, ci preferă lupta asta penibilă prin declarații și contradeclarații.
Vinovați de aceste practici suntem desigur noi, cei cu ziarele, care le publicăm tot ce le trece prin cap acestor domni, deși în 99% dintre cazuri ce au ei de spus nu reprezintă nici un interes public real.
Ziarpiatraneamt.ro a decis ca, în măsura posibilităților, să nu mai publice declarații doar ale unei părți, ci să obțină și punctul de vedere al celeilalte părți pentru că așa ni se pare corect. Astăzi, Ionel Arsene, președintele PSD Neamț versus Laurențiu Leoreanu, primar al orașului Roman.

Noua strategie a PNL – atacăm PSD, poate – poate reușim să creștem în sondaje

„PNL începe să își diversifice atacurile la adresa PSD Neamț. Pe principiul dacă îl ataci pe cel puternic, poate reușești să fii și tu vizibil, Leoreanu și Chitic au început o campanie murdară cu atacuri necontrolate și deplasate la adresa mea. Sincer să fiu, Ionel Arsenesunt surprins de atacurile venite din partea celor doi așa-ziși primari. De ce spun așa-ziși? Pentru că în cazul lui Chitic este vorba despre un interimar care este depășit de propriile atribuții, iar în cazul lui Leoreanu discutăm despre primarul garantat de Traian Băsescu, un băsist traseist, devenit deodată liberal.
Ofițerul descoperit de Roman, așa cum se prezenta Leoreanu cetățenilor, începe să își plătească prin atacuri murdare la adresa mea polițele către cei din PNL, care l-au primit pe listele lor să candideze la viitoarele alegeri. Mai exact, atacurile venite din partea lui Leoreanu sunt precum cele ale slugii care schimbă stăpânii sau în cazul său președinții. De la Băsescu, lui Leoreanu până de curând, primarul de Roman a trecut sub jugul unui nou stăpân, de data aceasta unul dornic de afirmare și care nevoie de acte de curaj.
Pe de altă parte, Dragoș Chitic intră în aceeași categorie și nu ar trebui să mai fie băgat în seamă. Ce știe să facă acest Chitic? Se milogește, se plânge, se declară persecutat chiar de propriul guvern. Strategia lui e una singură – „jelește-te și vei câștiga”. Se plânge în public că este o victimă fictivă a autorităților statului pentru că este conștient de incapacitatea lui de a face lucruri pentru Piatra Neamț. Chitic, mai presus de orice, dezinformează în cel mai josnic mod. Îmi este rușine să văd că o asemenea persoană este în fruntea primăriei și vrea un mandat plin. În luna decembrie, în fruntea Guvernului se afla Dacian Cioloș și guvernul său de tehnocrați. Presupunând că ar fi fost abuzuri din partea prefectului, oare credeți că nu s-ar fi sesizat cineva din cancelaria primului – ministru? Parcă săptămâna trecută PNL se lăuda cu influența pe care o are asupra guvernului. Acum ce fac? Se plâng că sunt asupriți?”.

_____________________________________________________

Punct de vedere Leoreanu Laurențiu

Ce am declarat în conferința de presă la Piatra-Neamț, aceea e declarația mea. Restul, nu știu ce au mai apărut, ce au dat… punctaje, alea nu sunt vorbele și declarațiile mele. Indiferent cine declară în numele meu, că e PSD, că e PDL, că e PRM, că e PRU, că nu știu ce partid e, își asuma cuvintele. Eu ce am dat în dreptul meu e doar ce scot pe gura mea. Alea sunt declarațiile mele.

Deci, simplu și clar. Care este opinia dumneavoastră despre Arsene și PSD?

Într-adevăr, a fost o perioadă când, de exemplu, dacă vorbim de prefect, și-a făcut treaba cum se cuvine. În ultima perioada, datorită presiunilor politice, pe Leoreanu-primarcare eu le știu, dar pentru că respect niște oameni nu pot să intru mai mult și nu pot să îi dau de gol fiind din echipa aia de la PSD, mi-au spus foarte clar că sunt niște comenzi politice tocmai pentru a ne perturba viața și de aceea nu am să au nume, dar vreau să spun că în ultima perioadă, într-adevăr s-au creat niște presiuni politice, lucru pe care noi le-am sesizat. Am venit și cu documente în fața dvs. și le-am prezentat ca să se vadă negru pe alb exact despre ce e vorba, și cred că s-au făcut unele presiuni.
M-am bucurat, acest lucru într-adevăr îl spun, că s-a schimbat prelungirea guvernării în județul Neamț, pentru ca lucrurile să intre într-o normalitate, să fie judecat drept și corect și nu să fie interpretate după bunul plac al cuiva sau să creeze o presiune asupra altcuiva. Este evident ca această presiune, la nivelul prefectului, a fost creată de la nivelul conducerii PSD a județului Neamț. Asta este evident, că doar nu a creat-o cineva din județul Harghita.

Adică vă referiți la domnul Arsene?

Și la el, și la alți conducători. Probabil nu a luat, dacă a luat singur, în numele lui, decizia, cu atât mai rău. Dacă a luat-o împreună cu alții, probabil s-a materializat pe un interes de grup, de o gândire făcută în comun. Dar acest lucru nu e frumos și nu face cinste nimănui. Eu, de exemplu, niciodată nu aș face așa ceva. Mie nu îmi plac lucrurile astea și cei care mă cunosc și au lucrat cu mine, și la inspectoratul Școlar, și la Colegiul Național ”Miron Costin” și în Primăria municipiului Roman, în diferite foruri, în comisia națională, în comitetul național directorial al municipiilor, puteți cere puncte de vedere primarilor de acolo, m-au respectat indiferent de culoarea politică pentru că am încercat întotdeauna să fiu drept și corect, și nu am pus pe nimeni într-o umbră nefirească pe un lucru care nu este corect și adevărat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy