Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

IPJ Neamț: Weekend cu șapte infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice

infractiuni-la-reg-rutier

În urma controalelor efectuate în trafic, polițiștii nemțeni au constatat în flagrant șapte infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.
Trei conducători auto au fost depistați în timp ce conduceau un autovehicul și se aflau sub influența alcoolului, aceștia fiind identificați, în trafic, în localitățile Piatra Neamț, Bârgăuani și Doljești. Alți trei conducători auto au fost depistați conducând fără permis de conducere sau având dreptul de a conducea autovehicule pe drumurile publice suspendat, în localitățile Piatra Neamț, Târgu Neamț și Răucești.
O singură infracțiune de conducerea unui autovehicul neînmatriculat a fost constatată de polițiști în localitatea Borlești. În toate cazurile cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor la regimul rutier.
Exemplu: În noaptea de 01/02.10.2016, orele 03.15, polițiștii din cadrul PP Sagna, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza satului Buruieneşti, au identificat un autoturism în şanţul părţii carosabile a DJ 207K. S-a procedat la verificarea acestuia și au fost identificați în interiorul autoturismului, pe locurile din faţă, doi bărbați, de 37 și 25 de ani, ambii din Doljești. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul de 37 de ani a condus autoturismul pe raza comunei, iar în momentul efectuării manevrei de întoarcere, a scăpat partea din spate a acestuia în şanţul de pe marginea părţii carosabile, rămânând astfel suspendat. Datorită faptului că bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 din Codul Penal.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *