Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ITM Neamț: 263 de controale efectuate și 132 sancțiuni aplicate în luna mai

În luna mai, s-au efectuat 263 de controale, ocazie cu care s-au constatat 281 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă şi s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, aplicându-se 132 de sancţiuni contravenţionale din care 9 amenzi în cuantum de 134.000 lei si 123 de avertismente contravenţionale.

Opt inspectori de muncă din cadrul compartimentului Sănătății și Securității în Muncă (SSM) au realizat 114 vizite de control şi evaluare la unităţi economice şi au aplicat în total 117 sancţiuni contravenţionale in cuantum de 29.000 lei.

Tot în această perioadă au fost comunicate 13 evenimente cu incapacitate temporară de muncă (cădere de la acelaşi nivel/de la mică înălţime, utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, accident de traseu şi circulaţie).

Zece inspectori de muncă din cadrul compartimentului Relațiilor în Muncă (RM) au controlat 149 de agenţi economici şi au aplicat în total 15 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 105.000 lei, pentru încălcări ale Legii nr. 53/2003- Codul muncii, modificată şi completată şi Legii nr. 108/1999 pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii.

La doi angajatori, au fost depistate cinci persoane fără forme legale de angajare, motiv pentru care au fost dispuse 2 măsuri şi s-au aplicat 2 amenzi în cuantum de 100.000 lei.

Cu prilejul controalelor întreprinse în cursul lunii mai 2019, pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 905/2017 privind registrul general de evidenţă al salariaţilor au fost dispuse 62 de măsuri, în sensul respectării dispoziţiilor legale referitoare la înregistrarea elementelor contractului individual de muncă, prevăzute la art. 3, alin. 2, lit. a – i din actul normativ menţionat, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii. Nu au fost aplicate sancţiuni contravenţionale.

În perioada de referinţă angajatorii au încheiat şi înregistrat la instituţia noastră un număr de 19 contracte colective de muncă şi 5 acte adiţionale la acestea.

  • Informați furnizate de Ioan Popescu, inspector șef ITM Neamț
dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *