Jandarmeria Neamţ a fost luată cu asalt de 1.500 de elevi

DSC05178[2]

În perioada 18-21 aprilie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ şi-a deschis porţile pentru a fi alături de copii în cadrul programului ,,Şcoala altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

În acest sens, de luni până joi, între orele 09.00-12.00, elevii au vizitat spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea jandarmii din Piatra Neamţ şi Bicaz, au văzut drapelul de luptă al unităţii, au purtat discuţii cu jandarmii de la prevenire, au urmărit filmul de prezentare a armei după care au luat contact cu tehnica şi mijloacele de intervenţie din dotarea structurilor Jandarmeriei Neamţ.

Şi pentru că au ascultat de recomandările ofiţerilor de prevenire, copiii au fost desemnaţi ,,jandarmi pentru o zi”, primind ca simbol o legitimaţie.

La sfârşitul activităţilor fiecare copil a primit jeleuri, apă şi câte un balon inscripţionat cu mesajul ,,Jandarmeria Neamţ – Împreună pentru siguranţa ta!”.

Dintre cei aproximativ 1.500 de elevi, 200 au fost de la liceele din municipiul Piatra-Neamţ şi din oraşul Bicaz, tineri care au fost interesaţi de o carieră militară. Aceştia au fost informaţi cu privire la condiţiile şi criteriile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a accede într-o instituţie de învăţământ a Ministerului Afacerilor Interne.

DSC05405[2]
DSC05463[2]
DSC05484[2]
DSC05091[2]
jandarmi-scoala-altfel-2016-04
jandarmi-scoala-altfel-2016-08

Activităţile au fost desfăşurate pentru informarea şi educarea tinerilor în scopul adoptării unui comportament non violent, pentru oferirea sprijinului în privinţa cunoaşterii legislaţiei şi pentru informarea lor cu privire la o carieră în Jandarmeria Română.

Compartiment informare şi relaţii publice

scoala altfel 123

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy