Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Jandarmii nemțeni, alături de elevi în prima zi de școală. Acțiuni pe tot parcursul noului an școlar

În prima zi de școală, 30 de jandarmi nemțeni se află în zona a 15 instituții de învățământ preuniversitar din Piatra-Neamț, Bicaz, Târgu-Neamț și Roman pentru siguranța elevilor și a cadrelor didactice.

Prezenţa activă în zona instituţiilor de învăţământ a jandarmilor nemțeni are rolul de a creşte gradul de siguranţă al cadrelor didactice şi al elevilor, de a preîntâmpina eventuale incidente între elevi sau între elevi și persoane străine de instituția de învățământ, de a preveni faptele contravenţionale sau penale în proximitatea instituţiilor de învăţământ, pe traseele de afluire şi defluire ale elevilor şi profesorilor, astfel încât procesul de învăţământ să nu fie afectat.

Pe tot parcursul anului şcolar 2020-2021, efectivele de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, în mod independent sau în cadrul patrulelor mixte jandarmi-poliţişti vor continua să desfășoare activități preventiv-educative care vor viza, ca și în anii precedenți, consilierea şi îndrumarea elevilor în scopul creşterii interesului pentru participarea la cursuri, înţelegerea, conştientizarea şi respectarea legislaţiei în domeniul ordinii şi siguranţei publice și vor veghea la respectarea condițiilor impuse de contextul actual.

IJJ Neamț, Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *