Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Joi, 18 aprilie, în Consiliul Local al Municipiului Roman se va aproba bugetul pe anul 2019

Joi, 18 aprilie, în Consiliul Local al Municipiului Roman se va aproba bugetul pe anul acesta, iar primarul Lucian Micu, împreună cu toți consilierii locali, a discutat pe tema capitolelor de venituri și cheltuieli și s-a căzut de acord asupra modului de alocare a banilor.

„Am făcut cât mai multe economii astfel încât, chiar dacă banii sunt foarte puțini, să ne ținem promisiunea și să demarăm anul acesta, pentru prima dată, bugetarea participativă. Mi-aș fi dorit să pot aloca 200.000 de lei pentru acest lucru, dar avem disponibilă doar suma de 100.000 de lei, bani pe care, în baza proiectelor proprii, fiecare dintre dumneavoastră poate construi ceva pentru orașul nostru. Alți 100.000 de lei vor fi alocați pentru sprijinirea ONG-urilor, cele care, în ultimii ani, se implică activ în viața comunității și implică, la rândul lor, un număr cât mai mare de voluntari. Am stabilit și termenele pentru cei care doresc să participe la bugetarea participativă. Astfel, între 19 aprilie și 15 mai 2019 se vor putea depune proiectele. Între 16 mai – 31 mai 2019, comisia de evaluare va analiza proiectele, va solicita, în cazul în care consideră necesar, clarificări aplicanților, și va asigura introducerea modificărilor necesare în propunerile de proiect, după care va afișa lista proiectelor eligibile ce vor fi supuse votului cetățenilor.”, a precizat primarul Lucian Micu.

În perioada 03 iunie – 14 iunie 2019, cetățenii sunt invitați să voteze propunerile eligibile de proiect, iar pe 18 iunie 2019 se vor afișa rezultatele.

„Sper să avem cât mai multe proiecte, pentru ca din viziunea noastră, dar și din cea a fiecăruia dintre dumneavoastră să luăm cele mai bune decizii pentru Roman.”, a conchis Lucian Micu.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *