Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

La mulți ani, de Ziua Educației! Mesajul inspectorului școlar general, prof. Mihai Obreja

În conformitate cu Recomandarea UNESCO cu privire la Statutul Profesorilor, încă din 1994, ziua de 5 octombrie a fost declarată Zi Mondială a Educaţiei, simbol semnificativ al conştientizării, înţelegerii şi aprecierii faţă de contribuţia pe care profesorii o au pentru educaţie şi dezvoltare şi, în egală măsură, prilej pentru a atrage atenţia asupra rolului profesorilor în cadrul societăţii.

******

Mesajul inspectorului școlar general, prof. Mihai Obreja

Dragi elevi, Stimați părinți,

Distinși colegi, cadre didactice – profesioniști și modele culturale,

Stimați parteneri educaționali,

În calendarele din lumea întreagă, 5 octombrie poartă semn nobil, de carte. Sfințenia și lumina cărții ne ating și ne fac mai buni pe noi toți, amintindu-ne, o dată în plus, de măiestria celor care fac ca visurile noastre să se înfăptuiască: educatori, învățători, profesori.

Cu devotament, pasiune, profesionalism și cu imensă disponibilitate afectivă, Profesorul ne pune cartea în mână, ne îndrumă și ne dezvăluie mereu ceva nou: planete și galaxii, universuri reale și imaginare, istorii, vectori și reacții, ecuații, cuvinte dătătoare de speranță, adevăr și dreptate, emoție…

De la Comenius știm că „întreaga viaţă este o şcoală”, iar criza pe care astăzi o traversează umanitatea face ca vocea educatorilor, a învățătorilor, a profesorilor să fie mai puternică, iar învățarea să devină mai vizibilă, să fie un sprijin vital în păstrarea valorilor și a echilibrului, a identității și a Ființei, în general.

Profesorul ne este alături în călătoria conștientă către sine, în drumul spre versiunea noastră cea mai bună, având puteri nebănuite, capacitatea de a transforma fiecare zi într-o experiență întemeietoare și de a adăuga sens existenței noastre. În acest mod, actul învățării devine durabil, educația ne îmbogățește cu noi competențe și idealuri, școala se redimensionează ca spațiu al virtualităților infinite. Ne înclinăm în fața Profesorului, manifestăm admirație și recunoștință! Pentru profesionalism și abnegație, pentru implicarea în educarea și creșterea tinerei generații, vă mulțumim, cu deferență!

Sărbătorind Profesorul și înnobilarea statutului acestuia (fapt recunoscut încă din 1966), elogiem eforturile prin care se modelează permanent suflete, conştiinţe, mentalităţi, se cultivă valori și atitudini, se dezvoltă competențe și capacități dintre cele mai variate.

La mulți ani, dragi colegi, educatori, învățători, profesori, să rămâneți sănătoși, curajoși, încrezători! La mulți ani tuturor celor care fac ca școala nemțeană să crească, să înregistreze rezultate remarcabile, să se racordeze permanent la Saeculum și să dea dovadă de reziliență!

Din 1994, școala e sărbătorită în octombrie, dar pentru noi toți, fiecare zi e o sărbătoare a spiritului, a cunoașterii și a binelui. Ziua Mondială a Educației este Ziua Profesorului, implicit, ziua Școlii și a Elevului. La mulți ani, dragi elevi, să vă păstrați entuziasmul și dorința de cunoaștere, să aveți încredere în cadrele didactice și în întreg personalul unității de învățământ! Mai mult ca niciodată, școala ne unește și ne împlinește, asigurând stabilitatea și echilibrul existențial, așa cum a făcut-o și altădată, în perioade dificile din istorie.

Stimați părinți, de Ziua Mondială a Educației vă aducem calde mulțumiri pentru efortul asumat de a contribui constant, activ, substanțial la creșterea și educarea copiilor! Colaborarea cu unitățile de învățământ, încrederea în receptivitatea și profesionalismul cadrelor didactice garantează echilibrul societății și evoluția firească a copiilor. Semințele cultivate astăzi ne vor bucura pe toți, deopotrivă, de aceea vă asigurăm de considerația noastră și de dorința de a creiona împreună dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Stimați parteneri educaționali, Ziua Mondială a Educației ne oferă prilejul de a saluta eforturile tuturor celor care iubesc semnul de carte.

Vă mulțumim pentru sprijinul permanent și pentru implicarea în toate activitățile școlii, indiferent de timp-spațiul și dinamica desfășurării procesului educațional!

Dorința de cunoaștere, curajul și inocența copiilor, grefate pe dăruirea și expertiza profesorilor, pe dragostea și sprijinul familiei și al comunității – toate conduc la reconfigurarea actului educațional, la succesul individual și colectiv, reflectând impactul pozitiv pe care îl putem avea, cu toții, asupra învățării. Atitudinea noastră față de cunoaștere și față de Școală implică un angajament solid pentru formarea de personalități și caractere nobile, pentru învățarea durabilă, cu rezultate bune și foarte bune pentru toți elevii.

Gratitudinea și prețuirea noastră se îndreaptă spre toți oamenii școlii, deopotrivă.

La mulți ani, de Ziua Mondială a Educației!

Inspector școlar general, Prof. Mihai OBREJA

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *