La pescuit manual pe Bistrita

pestepebustritaDin motive de reglare a debitului raului Bistrita, sectorul din zona orasului Piatra Neamt a fost restrictionat in amonte cateva ore in care cativa pietreni amatori de pescuit manual si desigur elemente ce apartin unei etnii iubite au navalit in albia semisecata a Bistritei si mai cu mana , mai cu piciorul , mai cu sacosa sau cu bata, au capturat cantitati impresionante de peste , unii dintre pescarii de ocazie reusind capturi de exemplare de peste jumatate de metru .
Credem ca pe viitor aceste reglari de debit ar trebui supravegheate de politie sau jandarmerie deoarece inconstientii pescari s-au avantat prin mal pana la mijlocul raului iar cand debitul a reintrat in normal nivelul apei a crescut foarte repede si daca ar fi prins ceva pescari pe la mijlocul apei nu cred ca ar fi reusit sa scape vreunul . Din comportamentul lor se vedea ca nu sunt la prima incursiune de acest fel deoarece incursiunile spre zonele mai indepartate de mal se faceau in mare viteza probabil stiind ca nivelul apei poate creste foarte repede dar pe viitor cine stie ce neinitiati vor merge la cules de peste si ne vom pomeni cu vreo tragedie .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy