Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

„Lecția trecutului pentru viitor”, activitate cultural-religioasă organizată de Protopopiatul Roman

Joi, 25 Februarie 2016, primarul Laurențiu Dan Leoreanu a participat la activitatea cultural-religioasă cu titlul ‟Lecția trecutului pentru viitor”, organizată de Protopopiatul Roman, în colaborare cu parohiile „Sfântul Dumitru”, „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și cu participarea elevilor de la Liceul Tehnologic ‟Vasile Sav”, Liceul Teologic „Melchisedec Ștefănescu”, Școalar Gimnazială ‟Carol I” și ‟Calistrat Hogaș” din Municipiul Roman.
Activitatea, organizată de biserica „Sfântul Dumitru” din cartierul muncitoresc, a debutat la ora 14:00 cu o slujbă de Te Deum, după care copiii prezenți, îmbrăcați în costume populare, au prezentat câteva scenete.
Primarul municipiului Roman a adresat felicitări celor prezenți pentru inițiativa organizării acestui eveniment, ce a avut scopul transmiterii tradițiilor și obiceiurilor strămoșești tinerei generații.
La sfârșitul activității, toți participanții au fost invitați de către părintele Vasile Strat, gazda evenimentului, în așezământul social aflat în imediata apropiere a bisericii, unde a fost organizat un adevărat muzeu al tradițiilor populare cu ajutorul enoriașilor.

cultural

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *