Lemn tranportat ilegal, confiscat de poliţiştii nemţeni

pol123

În vederea prevenirii şi combaterii delictelor silvice, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au acționat și în acest weekend, sâmbătă, în jurul orei 10.30, depistând în trafic, o autoutilitară ce transporta ilegal material lemnos.
Autoutilitara a fost oprită pe DN 12C, în localitatea Bicaz, iar conducătorul auto, un bărbat de 35 de ani din Bicaz nu poseda aviz de însoţire ori documente echivalente acestora prevăzute de normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare, pentru cantitatea de 7,93 mc cherestea, specia răşionase, transportată. S-a procedat la confiscarea materialului lemnos, în valoare de circa 3.663 lei, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Bicaz, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform art. 19 din Legea 171/2010 R.

În ziua de 08.04.2016, în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Pipirig au identificat pe raza satului Stanca un bărbat de 30 de ani, din localitate, care poseda un mandat de executare a pedepsei cu închisorea.
Acesta a fost condamnat la 1 an şi patru luni închisoare de Judecătoria Tg Neamţ pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere și sustragere material lemnos.
În fapt, la data de 20.12.2013 inculpatul a tăiat doi arbori de esenţă fag având diametrul la cioata de 80 cm din pădurea aparţinând Ocolului Silvic Pipirig, jud Neamţ, creând un prejudiciu de 2.650 lei. Bărbatul a fost preluat și escortat la Penitenciarul Bacău, pentru a fi încarcerat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy