Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Locurile rămase libere în învățământul profesional și dual, etapa a II-a

Marți, 31 august, va începe cea de-a doua sesiune de înscriere în învăţământul profesional de stat, care se va desfăşura în două etape.

Pentru etapa a doua de admitere, la nivel național, sunt disponibile 21.951 de locuri (18.922 de locuri pentru învăţământul profesional de stat, respectiv 2.959 de locuri pentru învăţământul dual).

Etapa a doua de admitere în învăţământul profesional de stat începe în 31 august, iar înscrierea elevilor se derulează astfel:

  • în perioada 31 august – 3 septembrie 2018, la unitățile de învățământ profesional la care au rămas locuri libere în urma etapei I de admitere și care organizează sesiune de preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat;
  • în data de 5 septembrie 2018, la unitățile de învățământ profesional la care au rămas locuri libere în urma etapei I de admitere și care nu organizează preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat.

Neamț: LISTA LOCURILOR LIBERE LA ÎNVĂȚĂMÂNTUL PROFESIONAL DE STAT ȘI DUAL – PENTRU ETAPA A II-A DE ADMITERE

Formarea elevilor pe această rută este susţinută financiar prin bursa profesională care se acordă în cuantum de:

  • 200 lei lunar (de la bugetul de stat) – dacă elevul este înscris la învăţământul profesional;
  • minimum 400 lei lunar (200 lei de la bugetul de stat și minimum 200 de lei de la operatorul economic cu care elevul încheie un contract individual de practică) – dacă elevul este înscris la învăţământul dual.

Detalii despre unităţile de învăţământ care au locuri libere pentru învăţământul profesional şi pentru învăţământul dual, precum și o situaţie centralizată la nivel naţional privind numărul de locuri libere sunt publicate pe alegetidrumul.ro.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *