Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Mafia din sănătatea nemțeană. Peste 1.750.000 cazuri decontate de Casa de Asigurări de Sănătate Neamț în anul 2016

bani-din-pix

Mafia din sănătatea nemțeană este dincolo de orice limită de înțelegere a unui om în toate mințile. Dacă comparăm numărul de cazuri decontate la numărul de asigurați problema se vede de pe planeta Marte. Peste 1.750.000 cazuri decontate de Casa de Asigurări de Sănătate în Neamț la nivelul anului 2016 pentru tot felul de servicii medicale, începând de la spitalizări și teminând cu plombe pentru dinți.
Vorbim despre consultații acordate de medicii de familie – 1.200.000, consultații acordate în ambulatoriu – 250.000, îngrijiri la domiciliu – 40.000, cazuri la spitale – 180.000, cazuri stomatologice – 20.000, cazuri centre de permanență – 40.000.

Noi înțelegem că sunt bolnavi care apelează de mai multe ori la serviciile medicale și asta se contorizează, dar la cum arată statisticile, dacă e să le comparăm cu orice țară normală unde nu este vreo epidemie, se vede clar că se fac bani din pix. Peste 1.200.000 de consultații la medicii de familie într-un an e o cifră care naște suspiciuni oricărui om normal. Dincolo de media imposibilă de cazuri care ar trebui rezolvate de un medic de familie, haideți să calculăm băbește. 1.200.000 consultații împărțite la 245 zile lucratoare dintr-un an… asta ar însemna că media de pacienți pe zi la ușile medicilor de familie din Neamț este de 4.897 de persoane.

Unde se duc milioanele de euro sifonate din sistemul de sănătate nemțean? Este clar pentru toată lumea. Cine nu știe cum arată vilele lor? Cine nu vede cu ce mașini merg? Cine nu vede unde fac vacanțele? Cine nu se întreabă de unde vile, mașini și vacanțe exotice, dacă toți din sistemul medical se plâng de salarii mici. Un sistem profund mafiot, cu medici care te tratează la spital, dar te cheamă la cabinetele lor private să le dai bani, cu 245 de medici de familie care acordă peste un milion de consultații, multe din pix. Restul poveștii o știți dumneavoastră pentru că vă confruntați cu ea zi de zi.

Ce e de făcut? E nevoie de instituții care să sancționeze sever măcar 1% dintre cei care sunt corupți în sistemul de sănătate. E nevoie de directori de spitale și policlinici care să dea afară cel puțin 1% din medicii sau asistenții la adresa cărora primesc frecvent reclamații. Și, nu în ultimul rând, e nevoie ca noi, simplii cetățeni, să forțăm destructurarea mafiei din sănătate și să îi deconspirăm public pe rețelele de socializare pe toți cei care cer sau nu fac nimic până ce nu primesc mită, se poartă urât, nu ne bagă în seamă cand avem o afecțiune, ne cheama în privat ca să ne ia banii etc.

Noi, de la acest ziar, nu putem schimba lumea, dar dacă tot vorbeam de statistici… Dacă am contribui fiecare cu câte 0,1% la schimbat sistemul, e nevoie doar de 1000 de nemțeni sătui de mafia din sănătate.

Iosub Robert
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *