Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Masca de protecţie, obligatorie în toate spaţiile publice deschise din municipiul Neamț

Începând de mâine, 4 noiembrie 2020, ora 8.00, purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise, devine obligatorie și la nivelul județului Neamț.

Măsura se aplică pentru toate persoanele, începând cu vârsta de cinci ani.

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSTITUTIA PREFECTULUI — JUDEȚULUI NEAMȚ
COMITETUL JUDEȚEAN PENTRU SITUATIA DE URGENȚA

HOTĂRÂRE privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț
Având în vedere:

  • prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
  • prevederile Hotărârii Guvernului nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
  • Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 51 din 2.11.2020;
  • informarea Direcției de Sănătate Publică Neamț privind situația epidemiologică la nivelul județului Neamț;
    În temeiul prevederilor art. 22, lit. b) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare;

HOTĂRAȘTE:

Art. 1. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise de pe raza județului Neamț. Măsura intră în vigoare începând cu data de 4 noiembrie 2020, ora 8.00.
Art. 2. (1) Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț va asigura comunicarea prezentei hotărâri membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și unităților administrativ-teritoriale.
(2) Autoritățile administrației publice locale din județul Neamț vor aduce la cunoștință publică prevederile prezentei hotărâri, prin afișarea acestei pe raza unităților administrativ teritoriale.

PREŞEDINTE,
PREFECT
George LAZĂR

Nr. 79

Piatra Neamț, 3 noiembrie 2020

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *