Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Măsuri comune pentru salubrizarea râului Bistriţa, stabilite de prefecţii de Neamț și Suceava

Dobrilă

Prefectul județului Neamt, Niculina Dobrilă, s-a întalnit cu prefectul judetului Suceava, Constantin Harasim, in cursul zilei de 7 martie, la sediul Primăriei Crucea, județul Suceava, pentru discuții preliminare privind ecologizarea albiei râului Bistrița.

La întâlnirea de lucru, alături de prefect, a participat conducerea Sistemului de Gospodarire Apelor, conducerea Comisariatului județean al Gărzii Naționale de Mediu și șeful Salvamont.

A fost vizionată starea de salubrizare a cursului de apă a râului Bistrița pe teritoriul celor două judeţe si, in urma analizelor s-au stabilit măsuri comune pentru reducerea numărului de plutitori de pe lacul de acumulare de la Bicaz.

La această întâlnire, am stabilit un acord verbal prin care ne vom sustine reciproc in activitatea de salubrizare a râului Bistrița, astfel încât să prevenim ajungerea deșeurilor și a plutitorilor în lacul de acumulare de la Bicaz. Mai precis, fiecare județ își va realiza propriile activități de curățenie, care vor fi planificate in acelasi timp, cu un schimb permanent de informații. Pe lângă acest acord, pentru demararea activității de curățenie, vom avea o întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la sfârsitul acestei săptămâni, în cadrul căruia vor fi dezbătute și aprobate prin hotărâre, toate măsurile de salubrizare a localităților și cursurilor de apă. Vine primăvara și curățirea mediului înconjurător este, până la urmă, o responsabilitate civică” a spus prefectul Niculina Dobrilă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *