Meci de finală: Aurul Negru și Planeta Perpetuă!

Economia combustibililor fosili a reprezentat o etapă esențială în dezvoltarea globală. În 1950, Robert Schuman, ministrul francez de externe, în ideea prevenirii conflictelor militare dintre Germania și Franța a propus înființarea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului(ECSC),organizația incluzând șase state europene a căror producție industrială era reglementată de o autoritate centralizată pe principiul supranaționalismului. În această manieră a început un proces de integrare, care a dus la apariția Uniunii Europene de astăzi.

Actor al revoluției industriale, cărbunele(aurul negru), ajunge la apogeu în perioada interbelică. În România s-au construit 49 de termocentrale, cele funcționale în prezent având costuri de exploatare mari. Fermele solare și energia eoliană terestră sunt acum cea mai ieftină sursă de energie electrică pentru o parte din populația lumii, cu toate acestea majoritatea surselor regenerabile de energie oferă doar o putere intermitentă, datorită condițiilor climatice. Rețelele naționale conectate eficient la nivel regional ar putea atenua aceste minusuri.

Consumul de cărbune, principala sursă de gaze cu efect de seră a fost redus considerabil în ultimii 10 ani datorită noilor politici de mediu europene. In aceeași perioadă de timp, ignorând parcă viața, China și India au crescut utilizarea acestei materii prime, vizând doar accelerarea economică. Pus în balanță cu gazele naturale și petrolul, cărbunele reprezintă efectiv o inimă toxică a economiei.

Schimbările de mediu, în afara sufocării efective din marile orașe afectează grav agricultura, prin expunerea la secetă, inundații sau furtuni.

Europa a înțeles riscurile și face eforturi considerabile în combaterea încălzirii globale.

Dacă înțelegem propriile greșeli doar privind în urmă, când ne gândim la viață și la calitatea acesteia singurul reper este viitorul! Momentan un obiectiv principal al UE este reducerea emisiilor de carbon la 0!Putem obține ceea ce ne dorim prin eforturi susținute și consecvență. Eșecul nu reprezintă opusul succesului, poate fi uneori stadiul prealabil!

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy